Rămâi conectat

Actualitate

Iohannis a promulgat legea care stabilește că 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România este zi de sărbătoare națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care stabilește că 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România este zi de sărbătoare națională, potrivit unui comunicat de presă trimis de Administrația Prezidențială.

Administrația Prezidențială arată că legea promulgată are o semnificație deosebită, aceea de marcare a acestui moment important din istoria României.

„Sfatul Țării de la Chișinău a hotărât, pe 27 martie 1918, Unirea Basarabiei cu România. Acest act istoric a deschis procesul Marii Unirii, finalizat cu Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918, când românii din Transilvania, Banat, Maramureș și Crișana au decis, la rândul lor, Unirea cu țara, evenimentul de constituire a statului român modern al cărui centenar îl vom sărbători anul viitor. (…) În același timp, România rămâne pe deplin angajată în sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova. Integrarea europeană a Republicii Moldova reprezintă, conform Strategiei Naționale de Apărare a Țării, un obiectiv național de politică externă, acesta fiind asumat formal inclusiv în Declarația privind instituirea unui Parteneriat Strategic între România și Republica Moldova pentru integrarea europeană a Republicii Moldova din anul 2010”, se precizează în comunicat.

De asemenea, se subliniază că „integrarea europeană este singurul drum care poate oferi un viitor prosper cetățenilor Republicii Moldova”.

„Acest obiectiv comun al Republicii Moldova și al României poate fi realizat doar printr-un profund proces de reforme, printr-o modernizare cuprinzătoare a statului și instituțiilor sale, în conformitate cu valorile și standardele europene, proces pe care România îl sprijină ferm”, se mai arată în comunicat.

Șeful statului le transmite tuturor românilor cele mai calde urări cu prilejul zilei de 27 martie.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea