Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr: Ovidiu Jidveian ar fi un bun prefect sau secretar de stat. Ca subprefect, Horațiu Josan, Ion Marincaș sau Gheorghe Bora

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a spus, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că Ovidiu Jdiveian ar fi un bun prefect sau secretar de stat, iar subprefect ar putea fi Josan, Ion Marincaș sau Gheorghe Bora, precizând că mai sunt și alte nume. Acesta a fost provocat de jurnaliști să înainteze câteva nume de membri de partid care ar putea ocupa funcții politice în această guvernare.

Ioan Lazar002”Pentru funcțiile de prefect, subprefect, secretar de stat avem mai multe persoane din conducerea partidului. De exemplu, Ovidiu Jidveian ar fi un bun prefect sau un bun secretar de stat. Ca subprefect, un bun subprefect ar fi Horațiu Josan, Ion Marincaș, sau Gheorghe  Bora de la Baia de Arieș. Mai sunt persoane care ar putea să ocupe cu cinste locul de prefect sau subprefect. Guvernul să poată să conducă trebuie să își numească oameni în teritoriu”, a spus Ioan Lazăr.

Acesta a adăugat că nu au fost purtate, oficial, discuții în acest sens, între cele două partide aflate la guvernare ALDE și PSD.

”Nu s-au dus discuții, oficial, despre prefect și subprefect, nici în Alba și nu am cunoștințe să se fi dus între cele două partide. Probabil între conducerea ALDE și PSD s-a discutat, dar nu am fost informat și fac parte din Biroul Politic Central”, a spus Ioan Lazăr.

El a adăugat, fiind întrebat, că aceste numiri trebuie făcute politic, iar prefectul nu ar trebui să fie funcționar public.

”Sunt 100% convins că aceste numiri trebuie să fie politice. Acum se cheamă funcționar public, dar sunt tot numiri politice, sunt mascate. Ar trebui, pe față, guvernul să-și numească prefecții și subprefecții în teritoriu. Vine administrația, pleacă administrația la fel ca în Statele Unite. Ar trebui să ne orientăm după ei”, a conchis liderul ALDE Alba.

Citește și Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, despre numirea politică a prefecților: Ar fi o măsură bună, ne-am cam ascuns în ultima vreme


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea