Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr, despre cazul celor trei consilieri care au votat cu Dumitrel: Dacă procedura de excludere din CJ Alba va fi tărăgănată vom face plângere penală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, spune că organizația va face plângere penală Instituției Prefectului Alba și Consiliului Județean Alba pentru abuz în serviciu dacă procedura de excludere a celor trei consilieri – Gheorghe Feneșer, Ladislau Koble și Ioan Uțiu – va fi tărăgănată.

ioan-lazar-ion-marincas01”Secretariatul general a trimis adresa sau urmează să o trimită către Prefectură, iar Prefectura o va înainta către Consiliul Județean Alba. Dacă procedura va fi tărăgănată de Prefectură și de Consiliul Județean le vom face plângere penală pentru abuz în serviciu”, a spus Ioan Lazăr, fiind chestionat pe acest subiect.

Cei trei consilieri au fost excluși din partid după ce l-au susținut pe Ion Dumitrel la președinția CJ Alba, conducerea centrală a ALDE, motivând că ei nu au respectat viziunea organizației referitoare la înțelegerile din teritoriu.

ALDE a obținut trei mandate în Consiliul Județean Alba în urma scrutinului din 5 iunie.

Locurile celor excluși vor fi luate de ocupanții locurilor 4, 5 și 6 pe lista ALDE de consilieri județeni, dacă aceștia vor fi validați de conducerea partidului.

Astfel, ocupantul locului patru pe lista ALDE la Consiliul Județean Alba este Cosmin Arion, din Alba Iulia (ocupația avocat, profesia jurist), acesta fiind urmat de Ion Marincaș, din Alba Iulia (profesia jurist, ocupația mediator), respectiv de Alin Viorel Jidvean, din Blaj (profesia jurist, ocupația avocat).

Întrebat despre ultimele demisii sau demisionări din partid, Lazăr a declarat că orice plecare este o pierdere, iar cei care au fost excluși nu au nici în clin nici în mânecă cu liberalismul și sunt ”securiști și milițieni”.

”Dintre ei, din vechea conducere, primii patru sau cinci sunt securiști și milițieni. Nu au plecat liberali din partid”, a spus Lazăr.

În altă ordine de idei, liderul ALDE Alba a mai spus că există grupuri și pagini pe Facebook, care nu sunt administrate cei persoane care nu mai fac parte din partid.

”Va informam ca paginile ( ALDE ALBA si ALDE Alba Iulia) si grupurile ( Grupul ALDE ALBA si ALDE ALBA IULIA ) nu sunt administrate de catre filiala Alba a Partidului Aliantei Liberalilor si Democratilor. Cei care administreaza si publica impotriva partidului sunt fosti membrii ALDE, demisionari sau demisi, instruiti cu intrigi si dezinformare, de care partidul a reusit cu greu sa se debaraseze. Desi au fost somati in repetate randuri sa inchida paginile sau sa cedeze dreptul de administrare persoanelor imputernicite, acestia au refuzat, drept urmare vom formula plangere penala in rem pentru folosirea ilegala a identitatii partidului de catre persoane care nu au acest drept. Paginile oficiale de facebook unde vor fi publicate comunicate, opinii, declaratii, etc sunt : Partidul ALDE ALBA, Partidul ALDE Alba Iulia, Tineretul Aliantei Liberalilor si Democratilor si OFLDE Alba”, se arată într-o postare pe Facebook semnată de conducerea ALDE Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea