Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ioan Lazăr (ALDE): Domnule Mircea, rogu-te, nu le lua chiar tot celor din vechiul PNL. Lasă-le măcar consoartele…

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Lazar07Omul de afaceri Ioan Lazăr, fost membru al PNL înainte de fuziunea cu PDL, face apel la copreședintele liberalilor din Alba, Mircea Hava, să nu le ia chiar tot foștilor săi colegi și să le lase măcar… consoartele. 

Declarația a venit în ziua în care Biroul Politic Permanent al Partidului Național Liberal a validat candidatura lui Ion Dumitrel pentru un nou mandat la președinția CJ Alba.

Ioan Lazăr mizează pe faptul că fostul PDL urmează să pună candidații la Sebeș și Aiud – Dorin Nistor și Oana Badea –, două importante municipii din județ.

În aceste condiții, Ioan Lazăr susține că după plecarea lui Teodor Atanasiu la București ”organizația vechiului PNL este la pământ”.

Mircea Hava01Totodată, cei care vor fi desemnați să candideze din partea partidului la primării vor prelua și președințiile organizațiilor locale – acesta fiind un nou pas în procesul de fuziune. Cel mai probabil, Mircea Hava va conduce PNL Alba, el anunțând că la Alba Iulia va numi o altă persoană.

”În Alba, fostul PDL domină autoritar ”Marele PNL”. PDL a reușit acest lucru deoarece în vechiul PNL au fost ceva lupte interne. Ei nu se regăsesc, au fost obișnuiți cu altfel de conducere, cu un președinte (n.a. Teodor Atanasiu) care-i consulta pe toți, care ținea cont de părerea fiecăruia. Acum copreședinții (n.a. Teban și Hava) sunt mai duri, de parcă ar fi părinți vitregi – altfel nici nu se putea. Vechiul PDL le-a luat absolut tot ce a fost mai important – candidații la marile orașe. Primăria Alba Iulia îi revenea de drept lui Hava. Consiliul județean Alba nu știu dacă îi revenea de drept lui Dumitrel în contextul în care președintele urmează să fie ales din rândul consilierilor. Le-a luat ce e mai important, Sebeșul; nu e sigur ce se va întâmpla la Aiud, dar acolo trebuie mare grijă pentru că, să zicem prin absurd că vor reuși să negocieze, dar dacă acela (n.a. Alin Florea) nu va câștiga, va fi jale. Pe Florea îl pun candidat doar dacă vrea Hava. Teodor Atanasiu din câte am văzut nu-l mai interesează. La început a încercat să le ridice mingi la fileu celor din vechiul PNL însă nu au știut să le lovească. Nu cred că Hava le va lăsa Aiudul. Îmi pare rău de foștii colegi, le-am spus să se orienteze dacă vor să conteze în ecuația partidului, în politică. Acum, majoritatea nu mai există”, a afirmat, marți, fostul președinte al PLR Alba, Ioan Lazăr.

Acesta a continuat, într-o notă umoristică, transmițându-i primarului Mircea Hava să nu le ia ”chiar tot” și reiterând că vechiul PNL este la pământ după plecarea lui Atanasiu.

Citește și Dumitrel și Hava – un tandem de temut


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea