Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr (ALDE): Ce părere are Ion Dumitrel de olteanul-scriitor din Caracal care nu mai vrea ”Transilvania jegoasă…”?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ion Dumitrel03Ioan Lazăr, membru al partidului ALDE, s-a arătat revoltat de afirmațiile unui scriitor, originar din Caracal, publicate în Ziua de Cluj.

Ziua de Cluj a redat o scrisoare deschisă a olteanului-scriitor, profund jignitoare la adresa Transilvaniei, în care cerea un referendum privind dezlipirea acestei regiuni de restul României.

Cu această ocazie, Ioan Lazăr dorește să afle și părerea președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, care ”s-a născut la aproximativ 100 de kilometri de Caracal”.

”Am citit stupefiat un articol în ziarul online Ziua de Cluj în care sunt redate opiniile unui așa zis scriitor din Caracal. Un atac nemaiîntâlnit la Ioan Lazar06adresa Transilvaniei și la locuitorii acestui ținut. Îi spun acestui… că, deși nu sunt pe deplin satisfăcut de performanțele politice și administrative ale lui Boc și ale vestitului grup de la Cluj – Ioan Rus și Vasile Dâncu etc. -, consider, totuși, că de la astfel de atacuri nu este mult până la incendierea simbolului transilvănean aidoma lui Csibi Barna. Îi spun penibilului… că eu sunt născut într-o comună din inima Transilvaniei și am crescut împreună cu unguri, sași și țigani și niciodată nu am avut conflicte pe criterii etnice. Pe acel țigan, ”șase cai”(n.a. devenit celebru în urma unui videoclip), îl cunosc foarte bine, este o persoană harnică. Chiar mie mi-a confecționat jgheaburile și ceternele la locuință. Acel țigan are o gospodărie cu nimic mai prejos decât cele din jurul Caracalului. Poate ar trebui ca domnul Ion Dumitrel, mult alesul președinte al CJ Alba, născut la aproximativ 100 de kilometri de Caracal, să ia atitudine împotriva
declarațiilor incalificabile ale acestui individ. Transilvania a fost și rămâne o casă bună pentru români, unguri, sași, țigani, moldoveni și inclusiv pentru olteni”, a spus Ioan Lazăr.

CaracalRedăm mai jos declarațiile olteanului-scriitor preluate de Ziua de Cluj.

”Nu mai vreau Transilvania asta jegoasă la mine-n țară! Nu mai vreau țiganii lu’ șasăcai, bozgorimea clujeană hrănită din ieslea magazinului Sora, ardelencele urâte, bărbătoase la chip și curve-n copite și oamenii ăia ba uriași și molâi, ba salcoți la Emil Boc, de nu știe nici dreacu ce rasă sunt! Numai rău ne-a adus Transilvania asta!”, scrie caracaleanul, citat de Ziua de Cluj.

„Duceți-vă la mare la Balaton, no hai! Transilvania are literatură proastă, scriitori de cazan din căscaturi de castel, pișat de rastel de baroni și grofoi cu scrot de tablă! Eu nu mă simt bine acolo! Nu e România! Să muriți în saivane, violați de batali! Transilvănenii ne-au scris toate manualele alternative de până acum. De la Cluj, Sibiu și Brașov s-a început modificarea istoriei și inversarea valorilor… Îmi bag p…-n Ardeal și-n istoria voastră ungurească, masonică și de altă sorginte ghiavolească!”, mai scrie acesta, potrivit sursei citate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent

Bogdan Ilea

Publicat

în

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent În anul 2023 deși rata infracționalității a scăzut cu 1% față de anul 2022, a avut loc o creștere exponențială a infracționalității economice. Aceasta a crescut cu 13,7%, așa cum a precizat Comisar-șef de poliție, Florin Dogaru în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea