Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu vede un blat, duminică, la ”Cultură pentru Cultură”: ”Sunt niște bani cu dedicație. Se cunosc deja finaliștii de la Fărău”. Reacția CJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a precizat, joi, că se cunosc deja finaliști Festivalului-concurs ”Cultură pentru Cultură” ce va avea loc, duminică, la Fărău.  

Ioan Dirzu03”În legătură cu Festivalul-concurs ”Cultură pentru Cultură” se cunosc deja finaliștii de duminică, de la Fărău. Dacă nu știți, vă spun eu, este vorba despre comuna Fărău, care va câștiga majoritatea, cele mai multe premii. Și eu vin aici cu următoarea rugăminte: haideți să nu mai facem cheltuieli și să transportăm atâția artiști, autocare, comisii, juriu, să-i mai ducem acolo. Ar putea ca premiile respective să le dea de astăzi. Nu mi se pare corect, nu mi se pare normal ca la astfel de competiții, cum e ”Cultură pentru Cultură”, să nu se promoveze valorile pe care încercăm să le regăsim.

Știu că viitorul premiat va fi viitorul buldozerist din cadrul comunei Fărău și aspecte de genul respectiv. Prin intermediul dvs. sesizez conducerea CJ Alba să se implice atent pentru că eu cred că sunt niște bani cu dedicație și nu mi se pare normal față de ceilalți competitori. Dacă tot se realizează o astfel de acțiune ea trebuie să fie imparțială și să scoatem valorile pe care le avem în acest domeniu”, a spus liderul PSD Alba, deputat Ioan Dîrzu.

Citește și La sfârșitul săptămânii trecute, în Apuseni, la Negrileasa, s-a desfășurat Serbarea Narciselor și etapa pe Apuseni a Festivalului – concurs ”Cultură pentru cultură – 2015”

Festivalul-concurs ”Cultură pentru Cultură” este organizat de Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură Augustin Bena Alba, este un proiect unic în Europa şi are scopul de a revitaliza cultura tradiţională din mediul rural şi de dezvoltare a turismului cultural în zonele istorico-etnografice ale judeţului Alba. În cadrul acestuia, sunt oferite premii în bani.

Contactat telefonic pentru a avea o reacție cu privire la aceste acuzații, purtătorul de cuvânt al CJ Alba a spus că nu comentează declarațiile politice, precizând că acest concurs este unul cinstit și corect.

”Vor câștiga cei mai bine pregătiți, iar concursul are o istorie lungă în Alba și a ajutat foarte mult la revitalizarea tradițiilor și culturii populare din județ. Mai mult decât atât a ajutat și la revitalizarea bazei materiale din comune pentru că în forma veche a concursului, câștigătorul folosea banii ca să-și renoveze Căminul cultural”, a spus George Șinca, purtătorul de cuvânt al CJ Alba.

Directorul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba, Daniela Floroian, a precizat că la Fărău sunt 7 comune înscrise și toate au șanse egale pentru că, din punct de vedere valoric, sunt la același nivel.

”Nu pot să estimez ce va fi pe scenă că sunt foarte apropiați ca valoare. În juriu vor fi 11 oameni, toți specialiști pe un anumit domeniu. Fiecare va puncta domeniul lui de activitate. Dacă Fărăul e gazdă nu înseamnă că e și câștigătoare”, a mai spus Daniela Floroian.

Etapa finală a festivalului-concurs ”Cultură pentru Cultură” se va desfăşura la Avram Iancu, în 18 iulie 2015, cu prilejul ”Târgului de fete” de pe Muntele Găina.

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea