Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu (PSD): Cetăţenii care iau credite vor fi protejaţi de orice abuzuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Adoptarea cu o largă majoritate în Camera Deputaților a proiectului de lege inițiat de  deputații social-democrați, privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite, reprezintă un gest de responsabilitate față de cele peste 800.000 de familii.

Ioan Dirzu01În numele celor care aşteptau decizia Parlamentului, PSD Alba mulţumeşte atât deputaţilor PSD  cît şi celor  de la celelalte partide politice pentru  că au votat în favoarea acestui proiect de lege. Remarcăm totodată faptul că deputaţii au înțeles că responsabilitatea fundamentală a Parlamentului este să creeze un cadru legislativ care să răspundă nevoilor reale ale societății. Sunt sute de mii de români care, de ani de zile, se luptă să scape de coșmarul imposibilității de a-și mai plăti ratele pentru locuințe și care, din acest motiv, au rămas și fără case, dar și cu datorii și penalități uriașe.

“Nu putem asista impasibili la aceste drame, de aceea am susținut un proiect de lege care să protejeze cetățenii care au luat credite pentru locuințe de orice abuzuri. De azi înainte, vor exista proceduri legale foarte clare potrivit cărora debitorul aflat în imposibilitatea de a achita împrumutul acordat în baza unui contract de credit să poată preda creditorului imobilului ipotecat aflat în proprietatea sa, în vederea stingerii obligaţiilor asumate. PSD a susținut și votat acest proiect în deplină concordanță cu reglementările și directivele europene în materie, potrivit cărora responsabilitea și riscurile nu trebuie să revină doar celor care nu își mai pot plăti ratele, ci ele trebuie împărțite în mod echitabil cu instituțiile creditoare și cesionarii de creanțe” a afirmat liderul social-democraţilor Alba, deputat Ioan Dîrzu.

Biroul de presă al  PSD Alba

(V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea