Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu: Peste 1 miliard de lei, la rectificarea bugetară pentru Ministerul Agriculturii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La rectificarea bugetară, Ministerul Agriculturii va primi peste 1 miliard de lei, din care 640 de milioane de lei pentru despăgubiri, care vor fi alocate fermierilor ale căror culturi au fost afectate de seceta din această vară,106 milioane de lei pentru plata subvenţiei la motorină pentru trimestrul III, iar diferenţa este o sumă pe care Ministerul Agricutlturii a cedat-o bugetului consolidate, la rectificarea precedentă, pentru a ajuta celelalte ministere în procesul de cofinanţare a fondurilor europene.

De la 1 noiembrie, cel mai probabil se vor primi cereri din partea fermierilor, urmând ca la începutul sau la jumătatea lunii decembrie să se înceapă plăţile către fermieri.

Suprafaţa terenurilor agricole afectate de secetă, în diverse stadii, se ridică la 1,6 milioane de hectare. Vor beneficia de aceste despăgubiri aproape 174.000 de fermieri, după evaluările pe care le-au făcut direcţiile agricole şi instituţiile care funcţionează în subordinea prefecturilor. Din totalul beneficiarilor, 165.000  sunt persoane fizice.

La nivelul judetului Alba, suprafaţa agricolă afectată de secetă este de 8000 ha şi vor beneficia de aceste despăgubiri 360 fermieri, din care 316 persoane fizice  şi 44 persoane juridice.

La culturile principale, despăgubirea, spre exemplu la porumb, nu poate să depăşească 420 de lei la hectar în cazul persoanelor juridice şi 210 lei la hectar în cazul persoanelor fizice. Orice ajutor pe care  Ministerul Agriculturii îl  acordă unui beneficiar trebuie să se conformeze regulilor ajutorului de stat.

Categoriile de culturi pentru care se vor acorda despăgubirile sub forma unor ajutoare de stat sunt : porumb boabe,floarea-soarelui, soia, cartof, sfeclă de zahăr, legume, plante de nutreţ, păşune şi fâneaţă.

“Guvernul Ponta doreşte să plătească aceste despăgubiri până la sfârşitul anului 2015, pentru că efortul este uriaş. Sunt peste 170 de mii de cereri care trebuie primite, trebuie verificate şi plătite către beneficiari. Agricultura constituie un sector important pentru economia românească şi trebuie să fie susţinută de orice gurvern, aşa cum o face guvernul actual”, a afirmat deputatul Ioan Dîrzu.

Biroul de Presă al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni, a anunțat primarul Cristian Dan Pașca. Investiția de peste 8 milioane de lei urmează  să fie finalizată în următorii doi ani. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea