Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu, despre legea salarizării unice: Discrepanțele între salariile mici și foarte mari trebuie echilibrate. Daniel Breaz: E necesară și corectează niște derapaje

Dragoş Suciu

Publicat

în

Deputatul Ioan Dîrzu, a declarat, joi, într-o conferință de presă, vorbind despre legea salarizării unice, că discrepanțele între salariile mici și foarte mari trebuie echilibrate, în vreme ce senatorul Daniel Breaz a declarat că legea e necesară și vine să corecteze niște derapaje din sistemul bugetar.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă la sediul PSD din Alba Iulia.

”Legea salarizării unice. O parte dintre cetățeni spun că mai trebuie să stea în dezbatere publică, o altă parte spune că sunt măsuri foarte bune. Dezbatere publică înseamnă că noi putem veni cu sugestii, cu propuneri, la anumite inadvertențe pe care cetățenii, inclusiv mass-media locală le depistează, iar noi ca mesageri ai dumneavoastră și ca parlamentari de Alba vrem ca aceste sugestii, făcute de dumneavoastră, să ajungă exact acolo unde trebuie, adică în completare la legea salarizării unice. Credem că discrepanțele între salariile mici și foarte mari trebuie echilibrate și trebuie să apreciem munca făcută în anumite sectoare”, a spus Ioan Dîrzu.

El a adăugat că și-ar dori ca românii bine pregătiți din străinătate să se reîntoarcă în țară și să-și găsească ”un loc prielnic de dezvoltare personală și profesională”.

Pe de altă parte, senatorul Daniel Breaz face o invitație societății civile să se implice activ, să vină cu sugestii, astfel încât cetățenii să fie împăcați sufletește când legea va fi votată.

”Legea unică a salarizării e o lege necesară și vine să corecteze niște derapaje care sunt în momentul de față și aici putem să vorbim în principal de sistemul bugetar. În privat, fiecare cât este capabil să producă, să câștige, poate să aibă un salariu mare”, a spus Breaz.

Senatorul este de părere că legea ”corectează anumite lucruri și echilibrează situația financiară în sistemul bugetar”.

”Cu siguranță e nevoie de discuții, de o dezbatere publică și eu aici fac apel către toți cei care doresc să se implice să o facă la modul serios”, a spus Daniel Breaz.

Proiectul legii salarizării unitare a fost publicat de PSD, după ce liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că depunerea sa va fi amânată cu o săptămână. „10 zile în plus nu strică nimănui, ba dimpotrivă. Este o perioadă în care absolut toată lumea de bună-credinţă şi cea de rea-credinţă are posibilitatea să studieze”, a motivat liderul PSD decizia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea