Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ioan Dîrzu a demisionat din fruntea PSD Alba. Cornel Murg și Gheorghe Damian, propunerile social-democraților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul Ioan Dîrzu a demisionat din fruntea PSD Alba ca urmare a rezultatelor slabe obținute la alegerile locale, social-democrații urmând să desemneze lideri interimari, între propunerile acestora aflându-se primarul Ciugudului Gheorghe Damian și fostul prefect Cornel Murg.

Dragnea02Gheorghe Damian și Cornel Murg au fost primele propuneri venite din partea social-democraților, însă sunt discuții și cu alți lideri.

Ioan Dîrzu a declarat că a ales să-și depună mandatul, alături de alți șefi de organizații județene, unde nu s-a obținut scorul de cel puțin 30% la alegerile locale, însă va sprijini viitoarea conducere social-democrată.

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a luat act, joi, de demisia a şase preşedinţi de organizaţii judeţene ca urmare a rezultatelor slabe din alegerile locale şi a desemnat în locul lor lideri interimari.

”La Alba, domnul preşedinte Dîrzu şi-a asumat responsabilitatea, a rămas ca în zilele următoare să găsim o soluţie, am luat mandat de la Comitetul Executiv”, a declarat, joi, președintele PSD, Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse, Gheorghe Damian, care a câștigat în urma scrutinului din 5 iunie 2016 cel de-al cincilea mandat de primar al comunei Ciugud, obținând aproape 85 la sută din voturile alegătorilor, a fost prima propunere a conducerii centrale a PSD pentru a prelua șefia organizației județene.

Gheorghe Damian a declarat că nu ar putea prelua această funcție deoarece nu își poate permite să facă lucrurile pe jumătate. Acesta a avut discuții, pe această temă, cu Liviu Dragnea, însă nu s-au concretizat.

”Nu neapărat că nu m-ar interesa această funcție, dar am atâtea pe cap de nu îmi pot permite să fac lucrurile pe jumătate”, a declarat Damian.

O altă propunere, care a plecat din partea organizației județene, l-a vizat pe fostul prefect de Alba, Cornel Murg.

”Aș fi dispus să preiau, interimar, această funcție până la alegerile din toamnă”, a declarat Murg, care a spus, apoi, că va fi mult de muncă.

Ioan Dîrzu, care ocupă funcția de președinte al PSD Alba din 2008, este de profesie medic veterinar și se află la primul mandat de deputat.

Şase preşedinţi de organizaţii judeţene PSD şi-au înaintat joi demisiile în cadrul CexN, de la Târgovişte: Ovidiu Portariuc de la Botoşani, Cătălin Nechifor de la Suceava, Remus Lăpuşan de la Cluj, Ioan Dîrzu de la Alba, Mihai Mohaci de la Braşov şi Ocatvian Petric de la Satu Mare.

Potrivit rezultatelor oficiale publicate de către Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 Alba, la scrutinul din 5 iunie, PNL a fost votat de 84.170 de alegători, adică 53,13%, PSD a obținut 41.398 de voturi, ceea ce înseamnă 26,13%, ALDE – 10.512 de voturi, adică 6,63%, iar PMP – 10.170 de voturi, respectiv 6,24%.

Astfel, PNL are în Consiliul Județean Alba 19 mandate, PSD – nouă, ALDE – trei, iar PMP – două mandate. În ceea ce privește rezultatele pe unități administrativ-teritoriale, PSD a obținut 13 primării, iar PNL 58.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP Mai multe lucrări de reparații și întreținere urmează să fie făcute în cetatea Alba Carolina. Primăria Alba Iulia dorește să repare mai multe obiective printr-un contract-cadru de 4 ani. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea