Rămâi conectat

Ştirea zilei

Investiție de 8 milioane de euro la Alba Iulia. Noua fabrică de porțelan va crea peste 150 de noi locuri de muncă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În contextul în care municipiul Sebeș a atras în ultima perioadă mare parte din atenția presei, în ceea ce privește investițiile economice și, ce ne doare cel mai mult, crearea de noi locuri de muncă, merită amintit faptul că și în Alba Iulia există companii puternice, care se dezvoltă și în loc să disponibilizeze oameni, angajează alții noi.

Este vorba despre industria porțelanului, unde Alba Iulia ocupă un loc fruntaș la nivelul țării, aproape 2000 de persoane având asigurat un job în acest domeniu, la companiile de profil, IPEC și Apulum.

Noua unitate de producţie, care potrivit zf.ro va fi finalizată în acest an şi va genera peste 150 de noi locuri de muncă, reprezintă a șasea fabrica a producătorul de articole de menaj din porţelan Ipec, companie patronată de familia Covaciu (FOTO) din Alba Iulia. Potrivit Elenei Covaciu, director general şi acţionar în cadrul companiei Ipec, citată de zf.ro, investiția se ridică la 8 milioane de euro și va conduce la o majorare a capacităţii de producţie şi implicit la creşterea cifrei de afaceri cu peste o treime.

Ipec are în prezent peste 740 de angajaţi, iar în 2013 compania a realizat  o cifră de afaceri de peste 20,7 mil. Euro și un câştig net de 2,3 mil. Euro.

 sursa foto forbes.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea