Rămâi conectat

Actualitate

Învață cum să te ferești! Cele mai întâlnite metode folosite de escroci și hoții de locuințe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Printre cele mai folosite metode pentru furtul din locuințe se numără cea a „falsului angajat”, când, pentru a pătrunde în casă și distrage atenția proprieatrilor, infractorii pretind ca sunt reprezentanți ai unor companii de gaz, apă sau electricitate; apoi metoda „deratizare”, sau metoda „străinul”, utilizată de regulă de infractorii care motivează că nu sunt din localitate, folosind ca pretext faptul că au o urgenţă medicală şi nu au bani romaneşti asupra lor, solicitând în acest mod victimelor să le schimbe sumele de bani în valută.

Astfel, reuşesc să ia banii lăsând în schimb drept garanţie o geantă în care afirmă că se află valută sau bunuri de valoare promițând că se vor întoarce.

O altă metodă care face zilnic victime în rândul românilor este cea cunoscută sub numele de “accidentul”. Persoane care se recomandă drept doctori sau avocați, apelează persoane cărora le prezintă o poveste dramatică în care fiul, soțul sau cineva din familie ar fi într-o situație limită, iar pentru a ieși din ea are nevoie urgentă de o sumă importantă de bani.

Escrocii țin și întrețin la telefon victimele cât de mult posibil, de obicei până ce aceștia reușesc să depună în conturile indicate de șarlatani banii solicitați.

 

Poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu creadă reale poveştile spuse de necunoscuţi care se prezintă la uşa lor sub pretextul că sunt angajaţi ai unor instituţii publice sau private, vânzători sau cetăţeni străini şi mai mult decât atât, să nu le permită accesul în imobil.

 

”Solicitaţi-le legitimaţiile de serviciu celor care se prezintă la uşa dumneavoastră şi totodată, contactaţi angajatorul pentru a verifica dacă într-adevăr o astfel de activitate este în derulare”, recomandă polițiștii.

BP


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea