Rămâi conectat

Politică Administrație

Întreprinderile mici şi mijlocii, o prioritate pentru Guvernul Ponta – susține PSD Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ignorate de guvernările anterioare IMM-urile primesc un sprijin important de la Guvernul Ponta prin alocarea sumei de 100 de milioane de euro în cadrul programului  Iniţiativa pentru IMM-uri.

Ioan Dirzu01Pe scurt, prin Iniţiativa pentru IMM, instrument financiar complex promovat de Uniunea Europeană, băncile comerciale din statele membre, care vor să participe la program, vor avea la dispoziţie resurse financiare masive, drept garanţii la acordarea de împrumuturi pentru întreprinderile mici si mijlocii din ţările respective.

Avantajele participării la Iniţiativa pentru IMM-uri:

*Nu este necesara cofinanţarea din partea statului;

*Comisia Europeană asigură plata în avans a sumelor reprezentând angajamente de plată către BEI;

*Iniţiativa generează transfer de competente şi cunoştinţe din celelalte State membre;

*Se asigură un efect de multiplicare a activităţii economice;

*Deciziile de investiţii sunt luate de profesionişti şi sunt orientate către piaţă;

*Selecţia intermediarilor financiari se realizează de către BEI si costurile de funcţionare sunt suportate de către aceasta;

*Auditarea sistemului se realizează la nivelul Comisiei Europene si nu la nivelul statului membru.

Această Iniţiativă combină alocările naţionale ale statelor membre în cadrul fondurilor europene structurale şi de investiţii (FESI) cu resursele bugetare ale Uniunii Europene gestionate la nivel central în cadrul programelor Orizont 2020 şi COSME şi cu resursele proprii ale Fondului European de Investiţii şi Băncii Europene de Investiţii.

De noile linii de finanţare pot beneficia si întreprinderile foarte mici , profesiile liberale şi antreprenorii din zona rurală. De exemplu programul COSME oferă  băncii o garanţie pentru întreprinderile mici şi mijlocii până la un credit maximum de 150.000 de euro, promovând astfel investiţiile iniţiale si dezvoltarea sectorului privat.

Obiectivul principal al acestei măsuri adoptate de Guvernul Ponta, este creşterea economică şi mărirea numărului de locuri de muncă prin mobilizarea de resurse financiare pentru investiţii  fără creşterea gradului de îndatorare şi a deficitului public.

Biroul de Presă al PSD


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea