Rămâi conectat

Societate

Întîlnire de gradul zero! Papa Francisc şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse față în față la Havana

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, în capitala Cubei, Havana, este programată o întâlnire considerată istorică pentru creștinsm. Pentru prima dată de Marea Schismă din 1054, liderii celor două Biserci creștine, Papa Francisc şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill vor sta față în față și vor discuta. Întâlnirea se va încheia cu semnarea unei declaraţii comune.

Papa si Patriarhul OrtodoxUn comunicat comun al celor două Biserici subliniază că întâlnirea va marca o etapă importantă în dezvoltarea relaţiilor între Biserica Rusă şi cea Catolică şi dorinţa acestora ca ea să devină un semnal de speranţă pentru toţi creştinii îndemnaţi să se roage pentru succesul ei.

Marea Schismă din 1054 este un eveniment ce a împărțit creștinismul în două mari ramuri, vestică (catolică) și estică (ortodoxă). Anul în care s-a petrecut este 1054, deși tensiunile datau de multă vreme între creștinătatea latină și cea greacă. Principalele cauze au fost dispute asupra autorității papale și inserării clauzei Filioque în Crezul de la Niceea, deși au existat și cauze minore, cum ar fi dispute legate de jurisdicția asupra anumitor regiuni, sau de alte practici liturgice. (DM)

sursa: wikipwdia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea