Rămâi conectat

Politică Administrație

Instituția Prefectului Alba: Prezența viperelor, semnalată în tot mai multe zone din județ. Spitalele, aprovizionate cu ser antiviperin

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ca urmare a semnalării repetate a prezenței viperelor în tot mai multe zone din județul Alba, autoritățile locale și sanitare  au luat masuri pentru aprovizionarea spitalelor cu ser antiviperin.

”Instituția Prefectului – Județul Alba a solicitat Direcției de Sănătate Publică Alba să întreprindă măsurile necesare pentru asigurarea dozelor de vaccin antiviperin la spitalele din județul nostru”, se arată într-un comunicat de presă trimis, vineri, de Prefectura Alba.

În prezent dețin aceste vaccinuri, spitalele din Abrud, Cîmpeni, Alba Iulia și Sebeș, urmând ca în viitorul apropiat să se suplimenteze dozele cu ser antiviperin.
”Intenția noastră a vizat  achiziționarea de urgență a  acestor vaccinuri pentru a trata cu promptitudine și cu competență eventualele cazuri de mușcătură de vipera” a precizat prefectul Dănuț Emil Hălălai.

Pentru a evita mușcătura de viperă, se recomandă ca turiștii să poarte bocanci de munte, chiar dacă temperatura este ridicată. Persoanele nu trebuie sa poarte șlapi sau pantofi sport și de asemenea trebuie sa privească atent către zona in care urmează să pășească. În zonele cu vegetație înaltă turiștii trebuie sa lovească tufele cu un băț, pentru a alunga viperele care s-ar putea afla în zonă.

În cazul unei mușcături de viperă, care se prezintă ca doua întepături la distanta de 3-4 milimetri distanța, trebuie să sunați la 112 si să încercați să aspirați cat mai mult din sângele prezent, prin stoarcere sau prin folosirea unei seringi tăiate care poate fi folosita ca instrument de vacuumare. Victima trebuie să stea cat mai liniștită, să nu se miște, pentru a evita răspândirea veninului in corp și să aștepte sosirea personalului calificat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea