Rămâi conectat

Ştirea zilei

Instituția Prefectului Alba consideră nelegală Hotărârea CL Aiud prin care se desființa SPAPL, iar o parte dintre angajați își pierdeau locurile de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Primarului Oana Badea i se cere să îndrepte lucrurile în cel mai scurt timp posibil, altfel va fi acționată în instanță

Când trei îți spun că ești beat, trebuie să te duci să te culci sau, în cazul primăriței Oana Badea, când și Instituția Prefectului Alba îți spune că ai greșit, trebuie să recunoști și să îndrepți lucrurile. După ce consilierul local independent Ionela Danciu a atras atenția asupra nelegalității hotărârii Consiliului Local Aiud nr. 264 adoptată în 27 octombrie 2016, privind reorganizarea Serviciului Administrația Patrimoniului Local prin desființarea acestuia ca serviciu public cu personalitate juridică din subordinea Consiliului Local al municipiului Aiud și înființarea ca direcție în cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Aiud, și Instituția Prefectului vine și spune același lucru, cerând ”reanalizarea hotărârii”.

primaria-aiudGurile rele susțin că primarul Oana Badea dorea ca prin desființarea acestui serviciu să scape de ”oamenii lui Josan” (vechi PNL-işti) și să-și angajeze alți oameni.

Citește și: La Aiud, o administrație pedelistă, corigentă, încearcă să dea afară angajații, în baza unei HCL nelegală

*Cum își motivează Prefectura decizia

Instituția Prefectului se pare însă că i-a stricat planurile, constantând nelegalitatea hotărârii. ”Apreciem că Hotărârea nr. 264/2016, adoptată de Consiliul Local al Municipiului Aiud în cadrul ședinței ordinare din 27 octombrie 2016 este nelegală pentru considerentele pe care le expun mai jos: Nelegalitatea Hotărârii nr. 264/2016 prin care a fost aprobată reorganizarea Serviciului Public Administrarea Patrimoniului Local, este dată de faptul că aceasta nu a întrunit numărul de voturi cerut de prevederile legale în materie. Potrivit mențiunilor efectuate în adresa Municipiului Aiud nr. 20.593/31 octombrie 2016, prin care au fost înaintate instituțiri noastre H.C.L. nr. 229-269/2016 în vederea exercitării controlului de legalitate, Hotărârea nr. 264/2016 a fost votată doar de un număr de 9 consilieri în funcție din totalul de 19 consilieri.

Potrivit prevederilor art. 45 alin. 3 din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ”hotărârile privind patrimoniul se adoptă cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcție”. În cazul de față, ne găsim în prezența unei hotărâri care, în esență, vizează patrimoniul Municipiului Aiud (…) vă adresăm rugămintea ca, în prima ședință a consiliului local de la primirea prezentei adrese, să procedați la reanalizarea Hotărârii nr. 264/2016 și, pe cale de consecință, să o revocați”, se arată în decizia Serviciului verificarea legalității actelor, juridic, contencios administrativ și urmărirea aplicării actelor normative.

*Dacă nu faci ce spune Insituția Prefectului, poţi să pățești ca Dumitrel

”În cazul în care nu ați procedat la revocarea Hotărârii nr. 264/2016, ne rezervăm dreptul de a promova o acțiune în contencios administrativ”, se mai arată în decizia Prefecturii. În plus, consilierii locali din Aiud și primarul Oana Badea ar putea fi acționați în instanță de angajații care s-ar putea trezi fără serviciu și fără venituri în urma menținerii hotărârii considerată ilegală.

Citește și: Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, amendat de Tribunalul Cluj cu peste 120.000 de lei pentru nepunerea in executare a unei sentinţe judecătoreşti

În cazul în care nu se va conforma, urmările pot fi foarte grave pentru Oana Badea care, asemenea colegului de partid Ion Dumitrel, ar putea ajunge să plătească din bani proprii. Reamintim că din cauză că nu a revocat două hotărâri de consiliu judeţean considerate nelegale de Instituţia Prefectului şi pentru că nu a respectat niște decizii judecătorești, președintele Consiliului Judeţean Alba a fost obligat să achite din propriul buzunar o amendă în valoare de circa 120.000 lei.

[nggallery id=3180]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea