Rămâi conectat

Actualitate

Înrăutățirea stării de sănătate și diminuarea veniturilor, principalele surse de îngrijorare ale românilor – SONDAJ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un sondaj realizat în luna martie de INSCOP Research arată că majoritatea românilor consideră că țara se îndreaptă către o direcție greșită, principalele surse de îngrijorare fiind legate de înrăutățirea stării de sănătate, diminuarea veniturilor și posibilitatea unui conflict/război în zonă.

contributie sanatatePotrivit INSCOP, 58,8% dintre respondenți consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită (față de 52,3% în noiembrie 2015), 30,9% sunt de părere că direcția este bună (față de 34,3% în noiembrie), iar 10,3% nu știu sau nu răspund (față de 13,4% în noiembrie).

Înrăutățirea stării de sănătate reprezintă principala sursă de îngrijorare pentru români, cu 20% dintre opțiuni (la fel ca în noiembrie 2015). Diminuarea veniturilor îi îngrijorează pe 17,8% dintre români (față de 17,5% în noiembrie), iar posibilitatea producerii unui conflict/război în zonă pe 17,3% (față de 18,6% în noiembrie), urmează pierderea locului de muncă (13,3% în martie față de 11,7% în noiembrie) și creșterea prețurilor (11,1% în martie față de 12,2% în noiembrie). De asemenea, 6,9% dintre români sunt îngrijorați de instabilitatea politică (față de 10,4% în noiembrie).

Sondajul citat relevă că pe ultimele poziții în clasamentul surselor de îngrijorare se situează posibilitatea producerii unor calamități naturale (5,1% în martie față de 4,4% în noiembrie) și deteriorarea mediului înconjurător (2% în martie față de 1,2% în noiembrie). Totodată, 3,8% dintre respondenți se declară îngrijorați de alte probleme, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 2,6%.

Cercetarea INSCOP mai arată că 45,6% dintre români consideră că principala problemă cu care se confruntă țara și care ar trebui să fie prioritatea numărul unu pentru instituțiile statului o reprezintă creșterea economiei și crearea de locuri de muncă. Pe poziția a doua în lista priorităților se situează combaterea corupției cu 25,3%, urmează îmbunătățirea asistenței medicale (9%), reducerea inegalităților dintre bogați și săraci (8,2%), apărarea țării împotriva amenințărilor externe (5,7%), reducerea numărului de funcționari și reforma administrației publice (3,8%). În aceeași chestiune, 0,7% dintre respondenți menționează alte priorități, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 1,8%.

Barometrul „INSCOP — Adevărul despre România” a fost realizat de INSCOP Research la comanda „Adevărul”, în perioada 21—28 martie. Volumul eșantionului a fost de 1.063 de persoane și este reprezentativ pentru populația majoră a României. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților. (V.N.)

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea