Rămâi conectat

Actualitate

INFORMARE METEO: Precipitaţii şi intensificări ale vântului în întreaga ţară, de vineri seara până duminică

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

informare meteoAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi abundente, lapoviţă, ninsoare şi intensificări ale vântului, valabilă de vineri seara, de la ora 18.00, până duminică dimineaţa. Conform meteorologilor, în intervalul 23 ianuarie, ora 18.00  – 25 ianuarie, ora 10.00, aria precipitaţiilor va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi, la început, sub formă de ploaie, iar la munte, treptat vor predomina ninsorile.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania şi pe spaţii restrânse în rest.

În Banat şi Oltenia cantitățile de precipitații vor fi mai abundente și vor depăși local 15-20 l/mp și izolat, în zona deluroasă și montană aferentă, 30-40 l/mp.

De asemenea, în Carpaţii Meridionali și în Munții Banatului se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări mai ales pe creste cu viteze ce vor depăși la rafală 70-80 km/h viscolind și spulberând zăpada.

Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala local în regiunile sudice și pe arii restrânse în centru, cu viteze de 45-55 km/h și, izolat, peste 55-65 km/h.

ANM precizează că, în cursul zilei de duminică, 25 ianuarie și al nopții de duminică spre luni (25/26 ianuarie), va mai ninge în zonele montane, iar în restul teritoriului vor fi precipitații mixte. Totodată, în regiunile sudice și estice se vor cumula cantități de precipitații în jurul a 10 l/mp.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea