Rămâi conectat

Actualitate

Informare meteo de vreme rea: Ploi și intensificări ale vântului în întreaga țară și ninsori viscolite în zona de munte, de sâmbătă de la ora 16:00

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare meteo de vreme rea, valabilă începând din după-amiaza zilei de sâmbătă.

Potrivit meteorologilor, de sâmbătă 12 noiembrie, de la ora 16:00 — până duminică, 13 noiembrie, ora 22:00, vor fi ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zona de munte.

În intervalul menţionat aria precipitaţiilor va cuprinde treptat toată ţara, începând cu regiunile vestice şi sud-vestice. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp, în special în zona montană, Transilvania şi Moldova.

Totodată, vor fi ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) și pe parcursul zilei de duminică, 13 noiembrie, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în nord, nord-est, centru și trecător în vest.

Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăși la rafală 50 — 60 km/h.

În toate zonele de munte, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 12 noiembrie, vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea.

ANM precizează că, în funcție de situația meteorologică, în următoarele zile, va emite noi mesaje privind evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea