Rămâi conectat

Ştirea zilei

Închiderea lotului problemă din Autostrada Orăștie – Sibiu face prima victimă umană

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lotul problemă din autostrada A1, între Cunța și Săliște, a fost închis pentru reparații în urmă cu 17 zile, la doar 9 luni de la inaugurarea sa – cu două zile înaintea turului doi al prezidenţialelor – șoferii fiind redirecționați în această perioadă pe DN 1, rută pe care circulau și înainte de deschiderea autostrăzii.

lot 3 Autostrada Orastie-Sibiu04Din cauza numărului ridicat de accidente grave, porțiunea din DN1 unde acum există autostradă era considerată de mare risc.

Numărul accidentelor grave în această zonă a scăzut semnificativ după darea în folosință a Autostrăzii Orăștie-Sibiu, nemaivorbind de decongestionarea traficului rutier, reducerea timpului de deplasare, nervii șoferilor, poluarea localităților.

 

CITEȘTE ȘI: Autostrada Orăștie–Sibiu salvează vieți! Cu cât au scăzut în județul Alba numărul accidentelor grave și al deceselor

Așa cum era de așteptat, statistic vorbind, închiderea tronsonului Săliște-Cunța al autostrăzii Sibiu-Orăștie, respectiv între Nod rutier Sălişte (km 270+020) – Nod rutier Cunţa (km 292+455), a făcut prima victimă umană. Un șofer de TIR de circa 40 de ani a decedat azi-noapte, după ce a derapat, a lovit un indicator și s-a oprit brusc în șanț, într-o zonă neagră din punct de vedere al riscului de accidente rutiere, pe DN1, la intrare în Miercurea, dinspre Sibiu.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: ACCIDENT MORTAL pe DN1, între Sibiu și Sebeș. Șoferul unui TIR a decedat după ce a fost proiectat prin geam

Vinovat de producerea acidentului este chiar șoferul decedat. Responsabili de modul în care a fost contruit lotul 3 al autostrăzii, închis acum pentru reparații, nu știm nici până azi cine sunt, CNADNR dând vina pe constructor, proiectant etc și vice-versa.

 

Invariabil, singurul lucru clar la noi este că “mortul e de vină”. Dumnezeu să-l odihnească!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea