Rămâi conectat

Ştirea zilei

ÎNCEPE construcția Monumentului Marii Uniri din Alba Iulia – Ministrul Culturii A SEMNAT contractul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a semnat miercuri, 6 iunie 2018, contractul pentru realizarea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, al sculptorului Mihai Buculei.

Potrivit contractului, autorul își asumă că monumentul va fi realizat, amplasat și finalizat până la cel târziu 26 noiembrie a.c., la timp pentru festivitățile prin care se vor marca 100 de ani de la Marea Unire, la 1 decembrie 2018.

Monumentul va avea o înălțime de 22 de metri și o greutate de 1350 de tone. Prețul contractului este de 10 209 700 lei, TVA inclus.

”La începutul primăverii, Ministerul Culturii și Identității Naționale a fost acuzat, pe nedrept, că a pierdut contractul pentru realizarea acestui monument. O informație falsă, având în vedere că nu puteam pierde ceva ce nu exista. Problema realizării Monumentului Marii Uniri din Alba Iulia, veche de 25 de ani, pentru că încă din 1993 sculptorul Mihai Buculei a câștigat concursul pentru realizarea acestui monument, a fost deblocată astăzi prin semnarea contractului, potrivit căruia, așa cum și-a asumat autorul, la 1 decembrie, la Alba Iulia, ne vom putea bucura de acest monument. Am dovedit, așadar, că dacă avem suficientă determinare, putem găsi soluții pentru orice problemă, chiar și pentru cele <<istorice>>”, a declarat ministrul George Ivașcu.

Ministerul Culturii și Identității Naționale va monitoriza cu atenție etapele de execuție a contractului și va oferi orice sprijin legal necesar, atât autorului, cât și autorităților locale, astfel încât termenul de finalizare a monumentului să fie respectat, pentru ca acesta să poată fi inclus în planul manifestărilor ce vor avea loc la 1 Decembrie în orașul-simbol al Marii Uniri, Alba-Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea