Rămâi conectat

Ştirea zilei

Încă un proiect cu fonduri europene, primăria Ciugud construieşte o grădiniţă ultramodernă, în zona industrială de la Drâmbar

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Primăria Ciugud construieşte o grădiniţă ultramodernă, în zona industrială de la Drâmbar

Două hectare de teren au fost rezervate de Primăria comunei Ciugud pentru cons­trucţia unei grădiniţe cu program prelungit, în zona industrială de la Drâmbar. În viitorul foarte apropiat, grădiniţa, aflată pe lista de investiţii a administraţiei locale din comună, ca urmare a unei decizii luate în acest sens, va fi pusă la dispoziţia copiilor din Ciugud, şi nu numai. În funcţie de impactul pe care grădiniţa îl va avea, primarul comunei, Gheorghe Damian, încrezător în succesul acesteia, are deja în plan şi construirea unei şcoli generale.

Primarul Gheorghe Damian a explicat că unul dintre motivele care au stat la baza acestei iniţiative este acela că mulţi părinţi sunt nevoiţi să-şi ducă copiii la grădiniţă în Alba Iulia, iar apoi aceştia rămân la şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ, ceea ce conduce, în mod automat, şi la scăderea Gheorghe Damiannumărului de elevi la şcolile din comună. Totodată, principalul motiv al deciziei de a înfiinţa grădiniţa din Ciugud este acela că mulţi părinţi din zonă îşi doresc o astfel de grădiniţă, iar solicitări similare au şi unii investitori din zona industrială.

”Este un proiect pe cât de ambiţios, pe atât de necesar. Nu vorbim despre o grădiniţă oarecare, ci de una cu program prelungit, de la 6 dimineaţa la 6 seara, o grădiniţă modernă, cum nu mai există în Alba, prevăzută cu dormitoare şi spaţiu de joacă generos. Această grădiniţă, în viziunea mea, are toate condiţiile pentru servirea mesei, dar şi dotările corespunzătoare unui spaţiu de relaxare. Dacă pauza de masă a părinţilor coincide cu cea a copilului, părinţii vor putea veni să servească masa împreună cu copilul lor, la grădiniţă. Investiţia include o clădire de aproximativ 1.300 de metri pătraţi, pe un singur nivel, fiind accesibilă copiilor, care nu vor fi obligaţi să urce câteva etaje, iar dacă grădiniţa va avea impactul la care mă aştept, pentru că ştiu cât e de dorită, mă gândesc deja la cons­trucţia unei şcoli generale, pe acelaşi teren. Îmi doresc să dezvoltăm, în comuna noastră, un centru şcolar puternic, iar aici să vină copii buni şi foarte buni, astfel ca părinţii să nu mai fie nevoiţi să îi ducă la unităţile de învăţământ din Alba Iulia. Pentru a-i convinge pe părinţi că fac cea mai bună alegere dacă decid să îşi aducă copiii la grădiniţa noastră, vom oferi personal didactic de calitate, transport gratuit, lecţii gratuite de limba germană şi engleză şi multe altele. Ne dorim ca această grădiniţă să deservească în primul rând copiii din Ciugud şi, de ce nu, şi pe cei din Alba Iulia”, a declarat primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.

Construcţia grădiniţei este prevăzută să fie efectuată în cadrul unui proiect finanţat din bani europeni. Aşa cum ştim, comuna Ciugud este campioană la nivel naţional în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene în mediul rural, cu peste 16 milioane de euro, fiind derulate  până în prezent, prin proiectele administraţiei publice locale, investiţii care ar însemna bugetul comunei pe 50 de ani. Comuna Ciugud se află la aproximativ 10 kilometri din Alba Iulia şi este una din puţinele localităţi din Alba în care numărul de locuitori a crescut.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea