Rămâi conectat

Actualitate

Încă o veste proastă pentru români – Se scumpește asigurarea obligatorie a locuinței

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asigurarea obligatorie a locuinţei se va scumpi cu până la 100% iar o astfel de  propunere se află deja pe masa Autorităţii de Supraveghere Financiară, au  arătat, pentru Economica.net surse apropiate instituției.

O majorare a preţului, introducerea unei franşize sau o combinaţie dintre cele două este absolut necesară pentru ca Pool-ul să îşi poată îndeplini  obiectivele în continuare. Am propus ASF acest lucru încă de la finele anului  trecut. Ţinem legătura permanent cu ASF pe acest subiect şi înţeleg că sunt deja  mai multe variante de lucru. Nu vă pot divulga propunerea în ceeea ce priveşte  creşterea preţului însă vă pot spune că franşiza ar trebui să fie între 5 şi 10% din daună„, spune directorul Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID).

Franşiza este un instrument des utilizat pe piaţa asigurărilor din România.

Aceasta presupune că persoana asigurată îşi asumă o parte din potential daună dar şi faptul că nu va fi despăgubit pentru valori mai mici decât franşiza.

În cazul poliţei PAID, care o acoperire de 20.000 de euro pentru locuinţele  construite din materiale modern, introducerea unei franşize de 10% ar însemna că Pool-ul nu va achita daune mai mic de 2.000 de euro dar şi că, în cazul unei  daune totale, PAID va plăti doar 18.000 de euro.

Sursa: realitatea.net; economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea