Rămâi conectat

Ştirea zilei

În semn de protest, peste 40 de deținuți de la Penitenciarul Aiud au refuzat să primească masa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 40 de deținuți de la Penitenciarul Aiud au refuzat să primească masa, miercuri și joi, în semn de protest față de condițiile din închisoare, însă nu s-au manifestat violent.

Potrivit reprezentanților închisorii Aiud, din județul Alba, peste 40 de persoane au refuzat masa miercuri și joi, alăturându-se protestelor care au început în mai multe penitenciare din țară, aceștia fiind nemulțumiți de condițiile de detenție.

Reprezentanții Penitenciarului Aiud, unde în prezent sunt 837 de deținuți, au spus că nu au existat acțiuni violente.

Cei care au refuzat hrana și-au cumpărat alimente de la magazinul din incinta închisorii.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunțat, miercuri, că din cele 45 de unităţi de detenţie din România, în opt s-au înregistrat proteste ale deţinuţilor, manifestări violente existând la Penitenciarul Botoşani, în restul închisorilor condamnaţii protestând prin refuzul hranei.

”Principalele aspecte semnalate de către deţinuţi vizează îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, precum: supraaglomerare, participarea la activităţi lucrative şi educative, programul tv, serviciile medicale, micşorarea cuantumului pedepsei cu închisoarea şi termenele stabilite de comisia pentru liberare condiţionată”, a anunțat Administraţia Naţională a Penitenciarelor printr-un comunicat de presă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea