Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

În primul meci al turneului de promovare în Liga Națională, CSU Alba Iulia – SCM Timișoara 65-56! Victorie mare și pas uriaș spre promovare!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU LPS Alba Iulia a început extraordinar turneul de promovare în Liga Națională de baschet feminin, câștigând primul joc, disputat pe Bega, în compania gazdelor de la SCM Timișoara, scor 65-56.

Un succes deloc de anticipat, împotriva calculelor hârtiei, în fieful formației timișorene, marea surpriză a primei zile!

Chiar dacă antrenorul Nicușor Marcu anticipa că tânăre formație din Cetatea Marii Uniri pornește cu șansa a 4-a, afirmațiile acestuia au fost contrazise în mod pozitiv de elevele sale, care au luptat extraordinar pentru o victorie mare.

Scorul final a fost 65-56 (11-19, 20-20, 16-8, 18-9), iar această izbândă o propulsează pe CSU LPS Alba Iulia spre atingerea obiectivului, o nouă victorie, mâine, cu Agronomia București (ce a pierdut jocul inaugural cu Rapid) însemnând revenirea în elita baschetului autohton feminin.

Albaiulienecele au început șovăielnic disputa de foc, fiind conduse după primele 10 minute la o diferență de 9 puncte, care s-a păstrat și la pauza mare. Partea a doua a întâlnirii a fost una de senzație pentru CSU LPS Alba Iulia, ce și-a revenit și a reușit să remonteze, în sfertul al treilea, ultimul parțial fiind de asemenea la discreția oaspetelor. Cu americanca Kelly Walter într-o zi de grație (eficiență 45!), și cu talentata Diana Ignat în teren la numai 15 ani, CSU LPS Alba Iulia a spulberat toate anticipările și a făcut un pas imens spre promovare,

*Kelly Walter – 32 de puncte și „double-double”

Pentru CSU LPA Alba Iulia au marcat Kelly Walter – 32 de puncte (și 16 recuperări), Mădălina Geleriu – 16, Mihaela Gherman – 7, Diana Ignat – 5, Georgiana Plăvițu – 4, Andreea Fleșer – unul; a mai jucat Adina Ivașcu; din lot Florina Rusu, Andra Geleriu, Teodora Petrescu și Alexandra Boțan.

Turneul organizat de SCM Timişoara se dispută, în sistem „round robin” (fiecare cu fiecare), în perioada 2-4 iunie, în Sala „Constantin Jude”, cu participarea a 4 echipe, programul fiind următorul:

*vineri, 2 iunie, Rapid – Agronomia Bucureşti 71-61

SCM Timişoara – CSU Alba Iulia 56-65

*sâmbătă, 3 iunie: Agronomia Bucureşti – CSU Alba Iulia (ora 17.30), SCM Timişoara – Rapid Bucureşti; *duminică, 4 iunie: Rapid Bucureşti – CSU Alba Iulia (ora 13.00), SCM Timişoara – Agronomia Bucureşti (ora 15.30).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea