Rămâi conectat

Ştirea zilei

„În oglindă” cu cea de pe Latura de Vest, o machetă a Cetăţii Alba Iulia va fi amplasată în zona Obeliscului lui Horea, Cloşca şi Crişan

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

macheta Cetatea Alba Carolina19În urma unei solicitări din partea municipalității, Consiliul Local Alba Iulia a aprobat în recenta ședință lunară amplasarea unei noi ”Amprente a Cetății”, după ce prima a apărut în luna iunie a anului trecut, în fața Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia.

Vorbim despre o machetă realizată din bronz, cu dimensiunile de 2,2 x 1,8 metri, un obiect de artă, realizat de sculptorul Bogdan Ioan, ”cu rol de a informa și a face cunoscută vizitatorilor amploarea cetății istorice, fiind un mijloc plastic și atractiv de orientare spre principalele obiective culturale care marchează și definesc unicitatea ansamblului istoric”, după cum se arată în memoriul justificativ al planului urbanistic aprobat.

Lucrarea este completată de două plăci turnate în bronz, conținând legenda a 22 de edificii care contribuie la identitatea obiectivului de importanță națională. Această a doua machetă va fi amplasată pe Latura de Est, în zona Obeliscului lui Horea, Cloşca şi Crişan, pe scuarul de lângă zona verde, cu orientare spre unul din accesele intens utilizate de vizitatori, cel al traseului porților fortificației, între Poarta a II-a și a III-a.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea