Rămâi conectat

Actualitate

În lipsa turiștilor străini, Mircea Hava călătorește spre destinații exotice. Alba, aproape de coada clasamentului în privința numărului de vizitatori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avem mănăstiri, monumente istorice şi vestigii, o moştenire bogată, iar natura a fost darnică, dar nu ştim să atragem turiştii. O dovedesc încă o dată datele statistice. Județul Alba se situează aproape de coada clasamentului în privinţa numărului de vizitatori. În timp ce autorităţile locale călătoresc în delegații oficiale din Europa până în Asia și se bat cu pumnii în piept că au proiecte şi dezvoltă turismul, an de an, statisticile îi contrazic.

Un milion de turişti străini s-au cazat în hotelurile din ţară în prima jumătate a acestui an, trafic în creştere cu 8,5% faţă de perioada similară a anului trecut, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Județul Alba, cu cei puțin peste 6000 de turiști cazați în prima jumătate a anului în hoteluri și pensiuni, se situează abia la mijlocul clasamentului între județele României.

Cu toate strategiile și parteneriatele încheiate de Primăria Alba Iulia, cu soluţiile inteligente propuse, o aplicaţie mobilă pentru calcularea costului deplasării la Alba Iulia de către turişti, o platformă chat de comunicare între primărie şi locuitori, respectiv aplicaţie Fast Order în baruri, cafenele și restaurante, se pare ca județul nostru nu reușește să fie o atracție pentru străinii care aleg să își petreacă concediile în România.

Cascade, peşteri, castele, cetăţi, munţi, gheţari, rezervaţii geologice şi naturale, văi, stânci semeţe, privelişti cum rar ţi-e dat să vezi şi alte minunăţii ale naturii, toate acestea fac ca judeţul Alba să fie un important punct turistic pe harta celor mai frumoase zone din România, şi nu numai. Cu toate acestea lipsa unor strategii turistice, a unor pachete care să atragă turistul străin, nu fac decât să scoată la iveală catastrofa din turismul județului.  De atracţii turistice nu ducem lipsă, cu promovarea lor stăm prost.

Potrivit ultimelor date furnizate de Direcția Regională de Statistică Alba, în perioada 1.01-31.05.2017 în unităţile turistice din judeţul Alba (cu minim 10 locuri pat) au fost cazaţi 55860 turişti, majoritatea în hoteluri (44,1%), urmate de pensiuni agroturistice (23,2%) şi pensiuni turistice (20,1%), înregistrându-se o creştere de 4,3% faţă de perioada 1.01-31.05.2016.

Numărul de înnoptări ale turiştilor în structurile de primire turistică din judeţ (cu minim 10 locuri pat), înregistrate  în primele 5 luni din 2017  a fost de 113645, mai multe cu 17,2% faţă perioada corespunzătoare din 2016. Durata medie a sejurului în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în această perioadă a fost de 2,0 zile (1,8 zile în aceeaşi perioadă din 2016).

La polul opus, ca număr de turişti străini cazaţi în hoteluri, Braşov, Timiş, Cluj şi Sibiu sunt judeţele din ţară fruntaşe, cu un total de 207.000 de străini, în creştere cu 23% faţă de perioada similară a anului trecut.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea