Rămâi conectat

Actualitate

În comuna Stremţ, investiţiile administraţiei locale condusă de primarul Traian Ştefan Popa merg mai departe

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Cel mai important proiect, pentru comuna Stremţ, este derulat pe Măsura 3.2.2, cu finanţare prin FEADR, în valoare de aproape 6 milioane de euro. Investiţia cuprinde: amenajarea reţelelor de apă şi canalizare, staţie de epurare, drum vicinal şi construirea unui cămin pentru persoane vârstnice. Până acum s-au finalizat aproape 70 la sută din lucrările prevăzute în proiect, la Stremţ, Geoagiu de Sus, Faţa Pietrii şi Valea Mănăstirii. În acest an, imediat ce vremea a permis, au fost reluate lucrările în toate localităţile comunei. Sperăm că acestea se vor finaliza în jurul datei de 30-31 iulie, când vom face recepţia lor, dar şi probe la staţia de epurare din Stremţ. Prin proiectul derulat pe Măsura 3.2.2, anul trecut am reuşit să achiziţionăm costume populare pentru toţi dansatorii căminului cultural din Stremţ (30 de perechi), dar şi pentru taraful căminului. De asemenea, am cumpărat echipamente de sonorizare complete, videoproiectoare, camere video, instrumente muzicale pentru taraf, mobilier pentru căminul cultural, scaune şi alte echipamente; valoarea totală a acestor achiziţii se ridică la aproape 7 miliarde de lei vechi.
lAnul trecut, au fost finalizate lucrările de izolare exterioară şi zugrăvelile la Şcoala generală din Stremţ, corpul 2.
lLa Stremţ, cu ocazia sărbătorii „Fiii satului”, au fost sfinţite busturile amplasate în faţa căminului cultural, ale poeţilor Mihai Eminescu şi George Coşbuc. De asemenea, în 2011 s-au terminat reparaţiile la Căminul cultural din Geoagiu de Sus, lucrări care se ridică la aproape 60.000 lei.
lNe-am respectat promisiunea şi am reuşit să ridicăm cel de-al treilea monument al eroilor din comună, la Geomal, după ce în anul 2009 a fost inaugurat Monumentul Eroilor din Stremţ şi în 2010 cel din Geoagiu de Sus. În 2011, la Geomal, au început lucrările la apeductul din localitate şi ele vor continua în 2012.
lLa Geoagiu de Sus a fost inaugurat de curând terenul de minifotbal din curtea Şcolii generale, investiţie primită cu bucurie de tinerii din localitate.
O altă investiţie care va continua anul acesta este amenajarea bazei sportive din Stremţ. Până acum s-au realizat: drumul de acces pe o lungime de 1.000 metri, parcarea, suprafaţa de joc, gazonul necesar desfăşurării meciurilor de fotbal şi împrejmuirea bazei sportive. Ne dorim ca în 2012 să finalizăm acest proiect prin construirea unei tribune cu 200-250 de locuri şi a unui vestiar, astfel încât să avem condiţiile necesare pentru a înscrie echipa locală în campionatul judeţean de fotbal.
Am amenajat drumul de acces în satul Faţa Pietrii, pe aproape 1 km, iar acum localnicii pot să-şi transporte mai uşor produsele agricole, lemnul sau fânul.
În cele 3 localităţi – la Stremţ, Geoagiu de Sus şi Geomal, dar şi pe traseul Stremţ – Geomal, avem grijă să menţinem drumurile într-o stare cât mai bună, care să permită circulaţia fără probleme autovehiculelor.
Anul trecut, am continuat lucrările de îndiguire a Văii Geoagiului, pe o lungime de aproape 2.000 metri, astfel că nu mai există pericolul de producere a inundaţiilor în această zonă.
În cadrul proiectului “Construirea şi refacerea infrastructurii de prevenire şi protecţie împotriva inundaţiilor, în comuna Stremţ”, derulat prin FEADR, pe Măsura 1.2.5.c., în valoare de 800.000 euro, vom amenaja cursurile pâraielor, care au creat numeroase probleme comunităţii de-a lungul timpului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea