Rămâi conectat

Cultură Educație

În apărarea necuvântătoarelor din munții Apuseni – proiect anti-braconaj cu bani de la Comisia Europeană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Oameni generoși cu sprijinul unor instituții sar în apărarea necuvântătoarelor ce nu se pot apăra de apetitul braconierilor de a ucide fără sens.

braconaj vanatoareProiectul LIFE Connect Carpathians, finanţat de Comisia Europeană şi implementat de Fauna&Flora International, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Asociaţia Zarand, vizează elaborarea, în mod participativ, prin implicarea tuturor factorilor interesaţi, a unui plan de management regional pentru specii de faună de importanţă comunitară. În acest context, două dintre obiectivele proiectului urmăresc facilitarea convieţuirii între comunităţile locale şi speciile sălbatice şi prevenirea şi combaterea braconajului.

Zona de desfăşurare a proiectului este reprezentată de Coridorul Munţii Apuseni – Carpaţii Meridionali şi se întinde pe o distanţă de peste 150 de kilometri între Munţii Apuseni, la nord, şi Munţii Retezat – Ţarcu, la sud, şi reprezintă un peisaj unic, bogat din punct de vedere cultural care păstrează, încă, o mare parte din biodiversitatea pentru care România este recunoscută la nivel mondial.

 

Proiectul LIFE Connect Carpathians promovează o abordare activă în managementul peisajului, prin implicarea factorilor interesaţi, inclusiv a comunităţilor locale, în activităţi menite să contribuie la menţinerea şi consolidarea bogăţiei naturale şi culturale a regiunii.

Obiectivele principale ale proiectului sunt: asigurarea conectivităţii funcţionale, reducerea conflictului om – animale sălbatice şi creşterea gradului de toleranţă cu privire la carnivorele mari, promovarea conservării integrate pe termen lung, creşterea gradului de conştientizare şi de susţinere a factorilor interesaţi locali cu privire la conservarea speciilor ţintă.

apusenitv.ro-_-harta-apuseni

 

Munţii Apuseni cuprinde regiuni etno-culturale precum Țara Moților și Ţara Zarandului, zone din judeţele Alba, Bihor, Hunedoara, Arad şi Cluj.
B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea