Rămâi conectat

Politică Administrație

În Alba Iulia, licitații pentru salubrizare și întreținere spații verzi, de milioane de euro

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Firmele care vor câștiga licitațiile pentru salubrizare și întreținerea spațiilor verzi, lansate de Primăria Municipiului Alba Iulia, vor avea venituri sigure de milioane de euro pentru 3 și respectiv 4 ani. Cumulate, valorile estimate ale contractelor depășesc 10 milioane de euro, bani pe care administrația locală îi va plăti din buget.

*Licitația pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi a fost lansată în 7 iulie a.c. iar data limită de depunere a ofertelor este 30 august. Valoarea estimată a contractului este de 20.512.277 de lei (aproximativ 5 milioane de euro) iar câștigătorul va fi cel care oferă prețul cel mai scăzut. Acordul-cadru se va încheia cu un singur operator, pe 4 ani, însă se estimează încheierea a 4 contracte subsecvente pentru cele 3 zone în care a fost împărțit orașul, valoarea maximă fără TVA fiind de 7.873.890,02 lei pentru lotul I (interior Cetate – zona cuprinsă între: str.N. Bălcescu, str. Octavian Goga, B-dul Încoronării, B-dul 1 Decembrie 1918, str. Aurel Vlaicu și str. Gemina), 6.521.645,84 de lei – lotul II (zona cuprinsă între str. Lalelelor, B-dul 1 Decembrie 1918, str. Horea, str. Calea Moților până în str. T. Vladimirescu, B-dul Republicii, B-dul Revoluției 1989 și str. Detunata) și 6.116.741,28 de lei lotul III (zona cuprinsă între str. Al. I. Cuza, str. T. Vladimirescu, str. N. Bălcescu, str. O. Goga, B-dul Încoronării, cartier Recea, str. Regimentul V Vânători, până la șoseaua de centură.

Potrivit caietului de sarcini contractul prevede toate tipurile de servicii pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi iar printre condițiile impuse se află și obligativitatea ca personalul care prestează aceste servicii în zona I să fie echipat cu uniforme personalizate cu brandul Cetății Alba Iulia.

*Licitația pentru delegarea de gestiune prin concesionare a serviciului public de salubrizare a fost lansată în data de 25 august a.c., după ce Primăria Municipiului Alba Iulia a fost obligată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) să modifice Caietul de sarcini. (VEZI detalii AICI).

Valoarea estimată a contractului ce se va încheia pe 3 ani este de 23.519.445 de lei (aproximativ 5,2 milioane de euro) iar termenul limită de depunere a ofertelor este 18 octombrie a.c.

Operatorul care va câștiga licitația va asigura serviciile de salubrizare, deszapezire și combatere polei în aria administrativ-teritorială a municipiului Alba Iulia, inclusiv localitățile componente Oarda de Jos, Oarda de Sus, Pâclișa, Micești și Bărăbanț.

Pentru veniturile realizate din activitatea contractată cu municipiul Alba Iulia (sumele încasate de la persoanele fizice și juridice cu care se încheie contracte de prestări servicii de salubrizare) concesionarul va plăti o redevenţă anuală în cuantum de 2,5 la sută.

Potrivit contractului-cadru, între condițiile pe care firma ce va câștiga licitația trebuie să le respecte se află obligativitatea de a presta serviciul de salubrizare, deszapezire si combatere polei la toţi utilizatorii din raza unităţii administrativ-teritoriale pentru care are contract de delegare a gestiunii; să aplice tarifele aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Alba Iulia; să  încheie  contracte  de prestare a serviciului cu  toţi  utilizatorii  de  pe  raza municipiului Alba Iulia etc.

Un amănunt interesant este faptul că în noul contract nu este cuprinsă și activitatea de ecarisaj, serviciu care în prezent este prestat de firma care asigură salubrizarea orașului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea