Rămâi conectat

Politică Administrație

În 49 de localități a început campania electorală. În județul Alba alegeri locale au loc în comuna Horea

Ziarul Unirea

Publicat

în

În 49 de unități administrativ-teritoriale din 32 de județe în care vor avea loc în data de 11 iunie alegeri locale parțiale pentru funcția de primar a început, sâmbătă, campania electorală. Alegeri locale în județul Alba se organizează în comuna Horea.

Alegerile locale se desfășoară la Horea după ce fostul primar, Corneliu Olar, a prins un mandat de deputat. PNL îl susține pe Marin Nicola, iar PSD și ALDE pe Florin Ispas Neag.

Campania electorală se va desfășura astfel timp de 15 zile înainte de data alegerilor, urmând a se încheia pe 10 iunie la ora 7.00.

Depunerea candidaturilor pentru funcția de primar a avut loc în perioada 16 — 22 mai. Contestațiile la candidaturi au putut fi depuse până pe 24 mai, fiind soluționate în termen de 24 de ore. Candidaturile rămân definitive în data de 28 mai.

Listele electorale permanente se tipăresc până cel târziu pe 9 iunie, cu două zile înaintea datei alegerilor.

Votarea va începe pe 11 iunie la ora 7.00 și se va închide în aceeași zi la ora 21.00.

Conform Legii 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul își are domiciliul sau reședința, după caz.

Alegătorii pot vota numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea și unde sunt înscriși în lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală complementară.

Alegerile locale parțiale se vor desfășura în următoarele circumscripții electorale: județul Botoșani — comuna Vlăsinești, județul Brașov — orașul Râșnov, județul Brăila — comuna Viziru, județul Caraș-Severin — comuna Lăpușnicu Mare, județul Călărași — orașul Lehliu Gară și comuna Unirea, județul Constanța — comuna Nicolae Bălcescu, județul Dolj — municipiul Craiova și comuna Ișalnița, județul Gorj — municipiul Târgu Jiu și comuna Drăguțești, județul Harghita — comuna Siculeni, județul Hunedoara — municipiul Lupeni și comuna Sălașu de Sus, județul Ialomița — orașul Amara, orașul Fierbinți Târg și orașul Țăndărei, județul Iași — comuna Șipote, județul Ilfov — comuna Jilava, județul Maramureș — oreșul Ulmeni și orașul Baia Sprie, județul Mehedinți — comuna Șimian și comuna Godeanu, județul Neamț — municipiul Roman, comuna Pipirig și comuna Bălțătești, județul Olt — comuna Osica de Sus și comuna Sprâncenata, județul Prahova — orașul Bușteni, orașul Băicoi, comuna Dumbrava și comuna Călugăreni, județul Sălaj — comuna Fildu de Jos, județul Sibiu — comuna Marpod, județul Suceava — comuna Iacobeni și comuna Siminicea, județul Teleorman — comuna Olteni, județul Timiș — comuna Denta, județul Tulcea — comuna Beidaud, județul Vaslui — comuna Fruntișeni, județul Vâlcea — comuna Bujoreni, județul Vrancea — comuna Jariștea, potrivit Agerpres.

Pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea în bune condiții a alegerilor locale parțiale din data de 11 iunie a fost aprobată suplimentarea din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, a bugetului Ministerului Afacerilor Interne cu suma de 7.649.000 lei, precum și a bugetului Secretariatului General al Guvernului pentru Institutul Național de Statistică cu suma de 150.000 lei, potrivit hotărârilor de guvern adoptate în vederea alegerilor locale parțiale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea