Rămâi conectat

Actualitate

IGPR: Temperaturile excesive influențează traficul rutier – RECOMANDĂRI pentru șoferi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul Infotrafic din IGPR vă informeaza că, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în aceasta perioada, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime vor fi în general între 33 si 36 de grade (izolat 40 de grade), motiv pentru care recomandă conducătorilor de autovehicule:

— sa foloseasca sistemele de climatizare;

— sa se asigure ca presiunea din pneuri este cea recomandata pentru sezonul cald;

— sa evite pe cât posibil calatoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârsta;

— sa nu conduca daca sunt obositi. Oboseala este considerata de catre specialisti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmpla, de regula, pe drumurile publice, mai ales la sfârsit de saptamâna;

— sa nu conduca dupa ce a consumat bauturi alcoolice, acest lucru constituie un factor de risc pentru traficul rutier, favorizând producerea accidentelor;

— sa nu vorbeasca la telefon în timpul mersului, fara a folosi dispozitivele speciale ‘maini libere’. Temperatura ridicata din hibitaclul masinii va accentua starea de oboseala ce se manifesta la început prin întârzierea reactiilor, dificultate în concentrare, cascatul repetat, clipirea foarte deasa si se termina cu adormirea la volan.

De asemenea, trebuie tratate cu toata atentia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultati neasteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplacute.

”Recomandam persoanelor cu probleme cardiace sau de alta natura medicala menite a împiedica conducerea autovehiculelor în conditii de siguranta sa evite pe cât posibil deplasare cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare iar daca este imperios necesar deplasarea sa aiba un însotitor în autovehicul.

Solicitam conducatorilor de autovehicule sa circule cu atentie, calm si sa dea dovada de respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmari nedorite”, se arată în comunicatul IGPR.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea