Rămâi conectat

Politică Administrație

Hoții în Parcul Natural Apuseni – În Alba, ocoalele silvice Gârda și Horea au tăiat ilegal pădure de 75 de milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Agent Green, o organizație de mediu care se lupta pentru protejarea padurilor Romaniei, a făcut publică o nouă investigație cu privire la tăierile ilegale de pădure din județele Alba și Cluj, intitulată “Hoții în Parcul Natural Apuseni – 10 ani de Romsilva la administrația Parcului Natural Apuseni”.

ONG-iștii de mediu prezintă imagini și cifre cutremurătoare. Cel putin 526.160 de metri cubi de lemn din conifere exploatati illegal în pădurile din Apuseni, adica munți intregi ăiiați la ras sau brăcuiți.

jaf paduri Alba

În județul Alba, “campioane” la jaful de „aur verde” sunt Ocolul Silvic Garda, care a tăiat ilegal 200.000 mc, în perioada 2002-2011, echivalentul a 56,1 milioane lei și Ocolul Silvic Horea Apuseni SRL – Comuna Albac, care a tăiat ilegal nu mai puțin de 115.730 mc, în perioada 2003-2012, echivalentul a 19,2 milioane lei.

Asociatia AGENT GREEN este organizatie neguvernamentala non profit pentru protectia mediului infiintata in anul 2009 in Romania pentru conservarea biodiversitatii.

Afinitatea organizatiei este de a investiga crime de mediu, de a le expune strategic si de a promova solutii pentru protejarea naturii si asigurarea bunastarii generatiilor viitoare. Agent Green a devenit celebră după ce în ianuarie 2015 a determinat Compania Holzindustrie Schweighofer să ia un angajament ferm să nu mai accepte copaci din parcurile nationale din Romania in urma expunerii AGENT GREEN a taierilor de paduri din Parcul National Retezat.

YouTube video

 

Semneaza Petitia

pentru interzicerea exploatarilor forestiere in parcurile nationale:

PETIȚIE PENTRU PROTEJAREA PARCURILOR NAȚIONALE

si pentru protejarea padurilor virgine

https://www.agentgreen.ro/stop-taieri-cosava/

 

BP

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea