Rămâi conectat

Curier Județean

Holzindustrie Schweighofer a implementat un plan de acțiune cuprinzător pentru a combate tăierile ilegale din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Holzindustrie Schweighofer a implementat un plan de acțiune cuprinzător pentru a combate tăierile ilegale din România. Compania a luat măsuri pentru a consolida siguranța lanțului său de aprovizionare, astfel încât doar lemnul exploatat legal poate ajunge la fabricile sale de cherestea. În acest scop, Holzindustrie Schweighofer a lansat cu succes Timflow, un sistem unic, ce permite monitorizarea prin GPS a transporturilor de buștean, de la locul de încărcare până la porțile fabricilor, se arată într-un comunicat de presă trimis de reprezentanții companiei. 

Sistemul a fost lansat la începutul lunii aprilie 2017, și, după faza de test, totul funcționează bine

De atunci, compania a înregistrat în sistem aproximativ 3.500 de transporturi și peste 70 de persoane au solicitat crearea unui cont, pentru a revizui datele disponibile public pe website-ul www.timflow.com. Până acum nu a fost respins niciun transport. Conform reprezentanților companiei, este evident că politica de toleranță zero a societății în ceea ce privește sursele discutabile de aprovizionare este executată, bine acceptată și înțeleasă, potrivit Holzindustrie Schweighofer.

Holzindustrie Schweighofer solicită furnizorilor săi să echipeze toate camioanele care vin la fabricile sale cu dispozitive GPS pentru sistemul Timflow. Marea majoritate s-a conformat, însă nu toți. Cei care au refuzat acceptarea sistemului Timflow au fost excluși din lanțul de aprovizionare al Holzindustrie Schweighofer.

„Am înregistrat o scădere ușoară a livrărilor și a numărului de furnizori. Cu toate acestea, Holzindustrie Schweighofer și-a asumat pe deplin angajamentul să asigure un lanț de aprovizionare transparent și sigur și am convingerea că ne putem asigura de acestea prin sistemul Timflow”, precizează Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer România.

Noile măsuri Holzindustrie Schweighofer pentru o industrie forestieră sustenabilă

  • Holzindustrie Schweighofer susține introducerea standardelor FSC® în România prin plata unui bonus de 10 RON/m3 pentru buștenii certificați FSC

Pentru a asigura un lanț de aprovizionare durabil în România, care să îndeplinească standardele înalte ale FSC, Holzindustrie Schweighofer plătește furnizorilor săi un bonus pentru buștenii certificați FSC. Din 2012, Holzindustrie Schweighofer a plătit un total de 4,77 milioane RON (1,04 milioane EUR) pentru acest bonus FSC.

  • Monitorizare prin GPS – transparență în lanțul de aprovizionare

În prezent, Holzindustrie Schweighofer a implementatîn România un sistem de monitorizare prin GPS (Timflow). Sistemul depășește cu mult toate cerințele legale. Toate camioanele care livrează buștean la fabricile de cherestea ale companiei vor fi echipate cu un dispozitiv GPS care monitorizează locul exact de încărcare a buștenilor.

  • O mai bună consultare cu părțile interesate

Pe parcursul ultimilor doi ani, Holzindustrie Schweighofer a îmbunătățit și a intensificat dialogul cu toate părțile interesate. Compania și-a asumat un dialog deschis și transparent cu ONG-urile și societatea civilă. Avem același obiectiv, asigurarea sustenabilității în industria de prelucrare a lemnului.

  • Audit cuprinzător realizat de renumitul grup Indufor

În ianuarie 2016, Holzindustrie Schweighofer a analizat procesele sale interne în profunzime. Firma de consultanță finlandeză Indufor a examinat toate procesele, precum și lanțul de aprovizionare și toate fabricile din România. Concluzia raportului: sistemul de due diligence al Holzindustrie Schweighofer depășește cu mult reglementările în vigoare și în perfectă conformitate cu standardele stabilite de Regulamentul EUTR.

  • Controale stricte pentru zone cu risc

Holzindustrie Schweighofer a dezvoltat un sistem pentru minimizarea riscurilor, sistem bazat pe hărți ale Asociației pentru Certificare Forestieră, care identifică zone de risc pentru tăieri ilegale. În cazul în care Holzindustrie Schweighofer cumpără lemn din aceste zone sau din depozitele situate în imediata apropiere a parcurilor naționale sau a pădurilor virgine, angajații noștri verifică documentele necesare recoltării legale a lemnului (actul de punere în valoare, amenajamentul silvic) cu atenție maximă.

  • Echipa de conformitate consolidată

Un proces riguros de due diligence necesită un număr adecvat de experți bine instruiți. Recent, Holzindustrie Schweighofer și-a dublat echipa de certificare și conformitate, ajungând la 16 experți care lucrează pentru companie.

  • Renunțarea la furnizorii care nu respectă politica de achiziții a Holzindustrie Schweighofer

În cazul în care furnizorii nu respectă politica de achiziții a companiei, aceștia sunt excluși din lanțul de aprovizionare.

  • Holzindustrie Schweighofer nu acceptă lemn provenit din parcurile naționale

Holzindustrie Schweighofer a implementat în România politica „Zero transporturi din parcurile naționale”, deși legislația permite recoltarea lemnului din zonele tampon ale parcurilor naționale şi în cazul tăierilor de igienă.

  • Training de conformitate și anti-corupție

Pentru angajați, în special pentru cei care se ocupă de achiziții, Holzindustrie Schweighofer organizează în mod regulat training-uri de conformitate și anticorupție.

  • schweighofer-initiative.org

Holzindustrie Schweighofer este angajat într-un dialog public transparent și deschis. Site-ul web www.schweighofer-initiative.org este parte a contribuției companiei la acest demers și prezintă eforturile de a îmbunătăți dialogul deschis pe teme de sustenabilitate în industria lemnului.

Despre Grupul Schweighofer

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de viscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producție a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania şi o fabrică de viscoză în Austria. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având la momentul actual aproximativ 3.700 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea