Rămâi conectat

Sport

HC Alba Sebeş – SCM Craiova 25-30 | Dezamăgire maximă în Sala „Florin Fleșeriu”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La ultima reprezentaţie a turuHC Alba Sebes - SCM Craiova 2lui în Sala „Florin Fleşeriu”, HC Alba Sebeş – SCM Craiova 25-30 (10-8).

Amfitrioanele au dezamăgit iarăși, la ultima partidă a turului, pierzând al 4-lea joc consecutiv.

*Arbitraj potrivnic, Gogoriță eliminată 4 minute direct

Sebeșul a început tare, a condus cu 5-0, 6-2 şi 9-5 dar aici a intervenit o decizie rar întâlnită în handbal, Alexandra Andrei Gogoriță fiind eliminată 4 minute, prima dată două minute și apoi suspendarea  i s-a dublat pe motiv de proteste. Totuși Sebeșul a condus la pauză, dar apoi a capotat în actul secund.

Pe fondul greșelilor de arbitraj, dar și a prestației în scădere, Craiova s-a instalat la timonă și a preluat frâiele jocului. În distribuția gazdelor a reintrat la finalul primei reprize Alina Șorodoc, însă portărița Paula Vișan a evoluat puțin din pricina problemelor medicale. A lipsit în schimb Andreea Antoce Ivan, ce a părăsit clubul după un memoriu.

*Teanu Popa: „Unele jucătoare au păcălit clubul și handbalul”

Doar cu Gogoriță la nivelul unei prestații demne de primul eșalon, nou-promovata a dezamăgit, iar arbitrii, admonestați la scenă deschisă de public au plecat de la sală doar după o oră de la finalul întâlnirii.

O eliminare de genul celeia din prima repriză nu s-a întâlnit în istoria handbalului. Ce-i drept, în a doua repriză jucătoarele nu au mai respectat nimic din ce am pregătit, lipsind și atitudinea. Sunt jucătoare ce au păcălit handbalul și clubul. Se va încheia turul, se vor trage concluzii, se vor lua decizii. Sunt multe de pus la punct, în toate planurile. Eu mai am contract și în funcție de ce decizii vor fi luate voi stabili dacă voi continua„, a declarat Seviștean Popa.

SCM Craiova s-a impus joi seară pe terenul celor de la HC Alba Sebeș, scor 30-25, după o repriză secundă în care a marcat de 22 de ori ! La pauză, gazdele conduceau cu 10-8.

Au fost două reprize diametral opuse. În prima, gazdele au început perfect și s-au desprins la 5-0 și 6-1, fosta jucătoare a Craiovei, Oana Andrei, fiind în prim-plan. Până la pauză echipa Simonei Gogîrlă a recuperat din deficit, a ajuns la un gol în urma adversarei, 9-8, iar Elena Mitrache a stabilit scorul pauzei, 10-8, în ultimul minut.

În partea a doua a fost un festival de goluri, iar oltencele au reușit să înscrie de 22 de ori ! Opt minute s-a menținut avantajul Sebeșului obținut în primul act, după care Craiova s-a dezlănțuit. De la 15-13 s-a făcut 16-22 într-un interval de doar opt minute și până la final Băbeanu și compania n-au lăsat loc unei reveniri spectaculoase. Partida s-a încheiat cu scorul de 30-25 pentru oaspete, un succes cu care urcă, până sâmbătă cel puțin, pe locul 7, când Ploieștiul evoluează la Cisnădie. În schimb, HC Alba Sebeș rămâne cu patru puncte și situația echipei în Liga Națională se complică și mai mult.

HC Alba Sebeș-SCM Craiova 25-30 (10-8)
HC Alba Sebeș: Vișan, Curmenț (portari), O. Andrei 13 goluri, Pătuleanu 3, Șorodoc 2, Mitrache 2, Predoi 2, Safta 1, Bogdan 1, Hoha 1, I. Andrei, Dobromir, Ciolan, Rusu

Gazdele sunt penultimele, cu 4 puncte şi au şanse tot mai puţine să evite retrogradarea. Handbalistele pregătite de Seviştean Popa şi Alina Şorodoc traversează o perioadă critică, cu un punct în 7 partide şi patru eşecuri consecutive.

În ultima etapă a turului, HC Alba Sebeş evoluează în deplasare la Ploieşti.

Foto: Dori SUSAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea