Rămâi conectat

Sport

HC Alba Sebeş atacă promovarea în Liga Naţională

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, la ora 18.00 sună goarna pentru echipa feminină de handbal HC Alba Sebeş, noua denumire a divizionara secundă ce are intenţii ferme de a ataca promovarea în Liga Naţională. După ce fuziunea cu CSM Cetate Deva nu s-a mai concretizat, colaborarea dintre Consiliul local al municipiului Sebeş şi Consiliul Judeţean Alba duce spre obiectivul de accedere pe prima scenă, deşi sistemul competiţional este unul injust (prima clasată în fiecare din cele două serii din Divizia A va juca baraj cu ocupantele locurilor 11 şi 12 din elită, de unde poziţiile 13 şi 14 retrogradează direct).
Misiunea antrenorului Alexandru Weber şi a preşedintelui Virgil Costea a fost în ultima lună aceea de a purta intense negocieri pentru a întări lotul, bugetul stagiunii viitoare fiind de aproximativ 250.000 euro (asigurat în părţi egale de primărie şi CJ Alba). Campania de achiziţii a dat până în prezent roade, 4 jucătoare semnând deja cu gruparea din Sebeş: Lenuţa Mormeci (portar, LPS Iaşi, n. 1992), ce a evoluat în sezonul trecut şi la HCM Buzău, Ana Ciolan (pivot, LPS Vaslui, 1992), ambele transferate de la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă Rm Vâlcea, Alexandra Dodan (inter dreapta, fost la Univ. Cluj, 30 ani) şi Roxana Lopătaru (inter stânga, 21 ani), împrumutată de la Oltchim Rm. Vâlcea, a evoluat la Oţelul Galaţi şi CSM Ploieşti. A mai fost dorită şi experimentata portăriţă Ildiko Kerekes-Barbu, căreia i s-a propus şi postul de secund, dar aceasta a preferat să rămână la CSM Craiova. „O să mai vină jucătoare, în această săptămână o să mai testăm 5-6 handbaliste la antrenamente. Dar mai şi negociem pe diverse piste pentru a reuşi măcar încă 4 transferuri puternice”, a spus Weber. Ieri la Timişoara au poposit două „straniere” (portar şi inter), venite din Serbia, care vor fi văzute la lucru până pe 12 iulie, cînd este prevăzută plecarea în cantonamentul centralizat, după ce va fi definitivat lotul. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea