Rămâi conectat

Actualitate

Guvernul NU MAI ARE BANI pentru investițiile primăriilor! Plafonul de 1,2 miliarde pentru acest an s-a epuizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul nu mai are bani pentru finanţarea proiectelor de investiţii derulate de administraţiile locale. Primarii cer, însă, rezolvarea acestei probleme. Plafonul de 1,2 miliarde de lei a fost epuizat. Doar la rectificarea bugetară din luna august ar putea fi majorat, au explicat, pentru Capital, surse din cadrul ministerului de Finanţe.

Astfel, primarii au contractat dar au şi cheltuit toţi banii din împrumuturile din trezorerie contractate pentru proiecte de investiţii. Doar proiectele pe fonduri europene sunt exceptate. Pentru cofinanţarea acestora primarii au cerut împrumuturi din Trezorerie.

„Ministerul a iniţiat deja un proiect de act normativ cu privire la acordarea unor împrumuturi din Trezorerie. Singurul impediment în acest moment este plafonul de împrumut de la nivel naţional care înţelegem că anul acesta a fost atins, este epuizat”, a declarat Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale.

în aceste condiţii, primăriile nu-şi pot depune proiectele iar la cerinţele edililor, Guvernul ridică din umeri. Asta şi pentru că acordarea acestor bani ar putea duce la depăşirea deficitului de 3% asumat de România.

Anul trecut, au fost acordate 400-500 de milioane de lei credite din trezorerie pentru confinanţarea proiectelor europene. Iniţiatorii au fost Ministerul Dezvoltării şi Ministerul de Finanţe. Din această sumă, impact pe deficit au doar banii cheltuiţi. Respectiv cofinanţarea trebuie cheltuită în tranşe pe toată perioada proiectului.

Sumele care se cheltuiesc în 2017 sunt cele care vor avea impact pe deficit. Astfel ministerul Finanţelor va trebui să taie din cheltuieli pentru a le asigura pe acestea care nu au fost bugetate, potrivit acelorai surse din minsiterul de Finanţe. Totodată, pentru acordarea acestor împrumuturi, cele două ministere trebuie să pregătească o ordonanţă pe care Guvernul trebuie să o aprobe.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea