Rămâi conectat

Politică Administrație

Guvernul înființează Departamentul pentru Marea Unire și angajează 35 de persoane care se vor ocupa de organizarea Centenarului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul pregăteşte o structură nouă, cu angajaţi proprii, care se va ocupa de manifestările dedicate aniversării a 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Pentru funcţionarea Departamentului Centenar, se va suplimenta numărul de posturi pentru 35 de angajaţi.

Uniti sub Tricolor 1 Decembrie Alba Iulia (5)Iniţiativa se regăseşte într-un proiecte de ordonanţă de urgenţă ce include mai multe schimbări la nivelul Guvernului, menite să reducă birocraţia.

CITEȘTE ȘI: cine a înfăptuit Marea Unire din 1918 de la Alba Iulia

”La 1 decembrie 2018 se împlinesc 100 de ani de la constituirea statului naţional unitar român, realizată prin unirea provinciilor Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş şi Sătmar cu Regatul României. Acest moment aniversar trebuie marcat în mod corespunzător, sens în care se propune înfiinţarea Departamentul Centenar, structură fără personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în subordinea prim-ministrului, condusă de un secretar de stat, finanţată prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. Departamentul va coordona la nivel naţional pregătirea, organizarea şi desfăşurarea manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918 – 2018) şi sfârşitul primului Război Mondial”, se arată în documentul citat.

De asemenea, se precizează că ”Prin hotărâre a Guvernului se aprobă organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Departamentul Centenar. Se suplimentează numărul maxim de posturi al aparatului de lucru al Guvernului cu 35 de posturi”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea