Rămâi conectat

Politică Administrație

Guvernul i-a inclus pe medicii rezidenţi în categoria beneficiarilor de locuinţe ANL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru a-i motiva să rămână în țară, Guvernul i-a inclus pe medicii rezidenți în categoria „tineri specialişti din învăţământ şi sănătate”.

salarii-medici-660x375„Este necesară includerea medicilor rezidenţi în categoria tinerilor specialişti din sănătate care pot achiziţiona locuinţele realizate prin programele Autorităţii Naţionale pentru Locuinţe (ANL) destinate închirierii, având la bază aceleaşi considerente, respectiv migraţia personalului de specialitate medico-sanitar bine pregătit, aspect care a condus la reale dificultăţi în ceea ce priveşte o optimă funcţionare a întregii activităţi desfăşurate în unităţile sanitare publice, având în vedere că deficitele şi decalajele acumulate an de an fac ca starea acestui sistem de importanţă naţională să se deterioreze de la zi la zi, pentru stoparea exodului medicilor către alte ţări, fenomen care a luat amploare în ultimul timp”, se arată în textul unei Ordonanţe de Urgenţă, aprobată de Guvern.

Actul normativ modifică şi completează Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Astfel, un articol din lege se modifică şi se completează cu un nou alineat: „Tinerii specialişti din învăţământ şi din sănătate, în sensul prevederilor prezentei legi, sunt persoane majore în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuinţe construite prin programele ANL, destinate închirierii, şi care pot primi repartiţii în cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vârste, angajaţi ai unităţilor din domeniile respective aflate pe raza unităţii administrativ- teritoriale în care sunt amplasate locuinţele, inclusiv medicii rezidenţi, şi care nu deţin o locuinţă în proprietate pe raza unităţii administrativ-teritoriale respective.”

De asemenea, ordonanţa prevede creşterea cuantumului salariului lunar brut în funcţie de care se calculează bursele medicilor rezidenţi, modificare ce va intra în vigoare de la 1 octombrie. (Z.U.)

Sursa: realitatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea