Rămâi conectat

Ştirea zilei

Grupul Lactalis va cumpăra Albalact. Familia Ciurtin ar putea încasa peste 120 de milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea mai mare companie locală din industria laptelui, Albalact Alba Iulia, se vinde vinde gigantului Lactalis, iar familia Ciurtin ar putea încasa peste 120 de milioane de lei. Acționarii Albalact au încheiat un acord cu grupul francez. 

AlbalactEste a doua mişcare importantă pe care o face Lactalis în România după ce grupul a cumpărat brandul LaDorna de la Jean Valvis în 2008.

Acţionarii majoritari ai Albalact sunt Raul Ciurtin, Lorena Ciurtin, Crisware Holding, Croniar Holding şi RC 2, iar contractul parafat miercuri între acţionarii Albalact şi Lactalis va ajunge la Consiliul Concurenţei, urmând ca Lactalis să facă o ofertă publică de preluare a 100% din acţiunile Albalact.

“Lactalis a încheiat un contract cu acţionarii vânzători care deţin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact având drept obiectiv dobândirea tuturor acţiunilor deţinute de acţionarii vânzători”, se arată în comunicatul Albalact.

Conform anunţului de pe bursă, francezii ar oferi un preţ per acţiune de 0,45 lei, cu 37% mai mult decât preţul din piaţă de la închiderea de miercuri.

Raul Ciurtin şi soţia lui deţin 41% din acţiuni, prin două firme din Cipru. Astfel, ei ar putea încasa peste 120 milioane lei din această tranzacţie.

Preţul final în cadrul ofertei publice de preluare va fi calculate numai după îndeplinirea condiţiilor precedente cu puţin timp înainte de depunerea ofertei publice de preluare. Capitalizarea producătorului din Alba-Iulia este de 216 milioane de lei în prezent.

Albalact este cea mai mare afacere antreprenorială din industria laptelui, care a ajuns în 2014 la un rulaj de peste 100 de milioane de euro şI a detronat grupul francez Danone din poziţia de lider al pieţei. Compania construită de Raul Ciurtin, medic de profesie, a urcat de la afaceri de 2 milioane de euro în 2002 la peste 100 de milioane de euro.

Sursa Zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea