Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Greşeli care vă pot costa scump, la plajă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru că temperaturile din termometru au crescut simțitor, cei mai mulți dintre dumneavoastră optează pentru statul la plajă și până la această oră trebuie să fi devenit clar pentru toată lumea că din bagaj nu trebuie să lipsească loțiunea de protecție solară.

bronz plajaDe fapt, ea nu trebuie să lipsească, în aceste zile, nici de pe pielea celor care se aventurează afară, la soare. Încă nu toți știm cum să o utilizăm corect și prin urmare facem greșeli care ne pot costa scump ulterior, căci nu e nimic mai scump pe lumea asta decât sănătatea. În topul erorilor se află economia în ceea ce privește cantitatea de cremă aplicată. Când ne expunem la soare este foarte important să folosim suficientă cremă pentru a ne acoperi și hidrata cât mai bine pielea.

Dacă nu aplicăm cantitatea corectă de cremă cu SPF, nu vom fi protejați corespunzător. Dermatologii recomandă pentru față o cantitate egală cu un ban de 10 bani iar pentru corp, două păhărele pline de tip shot. Acestea trebuie aplicate cu 20 de minute înainte de expunerea la soare și nu abia după ce am ajuns la locul de plajă, așa cum o facem cei mai mulți dintre noi. Ignorăm apoi anumite zone ale corpului, altă greșeală. Pentru protecția părului și a scalpului există spray-uri speciale. Indicată este și folosirea accesoriilor tip pălărie de soare, bandană, șapcă. Nu uitați de urechi, care sunt la fel de prețioase ca orice altă zonă a corpului și nici de buze. Pentru ele există produse speciale de tipul balsamului de buze cu factor de protecție.

Ignorăm spre defavoarea noastră și medicamentele care cresc sensibilitatea la razele soarelui. Pastilele pentru tensiune, anticoncepționalele și anumite tipuri de antibiotic pot să ne facă vulnerabili la soare, de aceea protecția este imperios necesară deși recomandarea este să evităm expunerea pe durata tratamentului. De menționat ar fi și faptul că anumite alimente, coaja de mango, sucul de lămâie, păstârnacul sau țelina pot cauza decolorarea temporară a pielii, în zonele expuse la soare. Așadar, atenție la neatenție! (D.M.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea