Rămâi conectat

Cultură Educație

Grădiniţa nr. 11 Alba Iulia: Serbare specială de Crăciun

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Serbarea de Crăciun a grupei mari îndrumate de educatoarele Camelia Stanciu şi Crina Ghergu de la Grădiniţa nr. 11 Alba Iulia (directoare Aurelia Pop) s-a desfăşurat într-un mod deosebit faţă de tradiţionala serbare a pomului de iarnă. Şi nu doar pentru că, pe lângă pomul împodobit, decorul l-a cuprins pe  unul dintre renii lui Moş Crăciun,  confecţionat manual şi pus în evidenţă cu o salbă de luminiţe, ci pentru conţinutul programului artistic. La eveniment au asistat şi 17 bătrâni de la Căminul pentru Persoane Vârstnice de la Schit, în baza parteneriatului dintre cele două unităţi.

Preşcolarii au aflat despre semnificaţia religioasă a Crăciunului dintr-un filmuleţ de desene animate vizionat pe un ecran, au învăţat că trebuie să fie generoşi cu cei din jur mai cu seamă la sărbători  şi au interpretat colinde şi cântece de iarnă în limba engleză împreună cu prof. Emilia Mateş. Pentru a face parte din echipa lui Moş Crăciun, la întrecerea de alergare „în trei picioare”, copiii – grupaţi în perechi mixte, au trebuit să alerge câţiva metri, fiecare copil având un picior introdus într-un ciorap lăsat de Moşul. La concursul de reconstruire a imaginii omului de zăpadă, după ce au fost legaţi la ochi, preşcolarii au trebuit să plaseze la locul lor, din 3 încercări, jetoanele simbolizând ochii, gura, nasul şi nasturii, fiind ajutaţi de părinţi sau de bunici, care i-au sfătuit verbal unde trebuie să aplice jetonul magnetic.

 Evident, nu au lipsit colindele tradiţionale româneşti, momentele de dans liber sau interpretarea unui colind în comun, pe baza versurilor puse la dispoziţia invitaţilor de către educatoare. Aşa cum era normal, cel mai aşteptat moment a fost sosirea lui Moş Crăciun, încărcat de daruri, care mai de care mai frumoase. Copiii i-au spus Moşului poezii şi i-au cântat colinde, iar el a fost foarte generos cu cei mici, oferindu-le jucării, dulciuri şi portocale.

Nici părinţii nu au fost uitaţi, copiii dăruindu-le obiectele decorative sub formă de îngeri confecţionate împreună cu cadrele didactice, iar invitaţilor de la Centrul pentru Persoane Vârstnice le-au oferit „Moşii Crăciun” realizaţi de ei înşişi din PET-uri şi hârtie creponată, dar şi „bunicii” le-au făcut copiilor mici atenţii.La final, părinţii şi copiii au fost invitaţi la prăjiturele şi suc, urându-şi în încheiere „Sărbători fericite!”. Toate pozele le găsiţi pe pagina de facebook a ziarului Unirea. (R.G.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea