Rămâi conectat

Actualitate

Grădiniţa nr. 11 Alba Iulia: Preşcolarii – model de dărnicie şi… hărnicie de Crăciun

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Grădiniţa nr. 11 Alba Iulia, Moş Crăciun a venit să distribuie darurile copiilor cuminţi de la grupa „Fluturaşii”, pregătită de educatoarele Crina Ghergu şi Camelia Stanciu. 

În deschidere, „Serbarea pomului de iarnă” a cuprins un moment literar-muzical în limba engleză, pregătit de prof. Emilia Mateş şi un dans turcesc susţinut de copiii costumaţi în portul tradiţional dansului oriental, fiind îndrumaţi de instructorul Alex Chirilă, iar prof. Istina Iosa, în rolul bunicii, le-a citit copiilor alezată într-un balansoar, ca la gura sobei,  „Povestea lui Moş Crăciun”. Sub îndrumarea educatoarelor Crina Ghergu şi Camelia Stanciu şi ajutaţi de părinţi sau bunici, copiii au desfăşurat diverse activităţi pe ateliere. Unii au realizat, în miniatură, din păpuşi, materiale textile şi hârtie personajele şi decorurile pentru „Diorama Naşterii Domnului”, alţii au făcut podoabe şi ornamente de Crăciun cu care au împodobit sala de grupă şi bradul, inclusiv cu felicitări cu fotografiile lor şi „globuri”, după ce confecţionaseră şi pictaseră anterior, împreună cu părinţii, globuri sub forma unor oameni de zăpadă „plămădiţi” din becuri arse, în timp ce membrii atelierului gastronomic au pregătit o masă festivă pentru toată lumea, cu fructe (miez de nucă, felii de mere, portocale şi clementine etc.), sărăţele (covrigei, „brăţări dacice”), prăjituri (cozonac, cornuleţe), suc natural şi apă minerală plată.

„Fluturaşii” i-au avut ca musafiri pe copiii Grădiniţei „Riţa Gărgăiţa” din Bărăbanţ, însoţiţi de prof. Antonina Harda, care au interpretat frumoase colinde şi poezii de Crăciun. La sosirea lui Moş Crăciun, cu toţii i-au cântat Moşului, care a deşertat sacul cu daruri, pregătite de Grădiniţa nr. 11, prin implicarea directoarei Aurelia Pop, cu sprijinul unor sponsori şi al părinţilor, cărora colectivul unităţii preşcolare le mulţumeşte şi pe această cale. De asemenea, prin contribuţia benevolă a părinţilor preşcolarilor grupei „Fluturaşii”, copiii de la „Riţa Gărgăriţa” au beneficiat, la rândul lor, de pachete consistente cu dulciuri, fructe, suc, dar şi îmbrăcăminte sau jucării.

La final, cu toţii s-au aşezat la masa frumos ornată cu beteală şi şerveţele roşii şi verzi. La plecare, Moş Crăciun şi-a luat rămas bun de la părinţi şi copii, urându-le tuturor sănătate, „Sărbători fericite!” şi „La mulţi ani!” şi le-a promis copiilor că va veni şi la anu’, dacă vor fi cuminţi.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea