Rămâi conectat

Actualitate

Gicu Grozav titular, din nou pentru România în partida de verificare cu Austria *Atacantul albaiulian este cel mai dorit jucător român al momentului, fiind disputat de Petrolul Ploieşti şi Steaua

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul albaiulian Gicu Grozav (21 de ani) a fost utilizat titular de Victor Piţurcă în partida amicală din această seară, Austria – România, scor 0-0, disputată pe arena „Tivoli-Neu” din Innsbruck.

Fostul jucător al Unirii Alba Iulia a purtat iarăşi tricoul cu nr. 13 şi a evoluat până în minutul 61, când a fost înlocuit de Alexe (Dinamo). Gicu a lăsat o impresie excelentă la debutul la prima reprezentativă, rămasă neînvinsă în 2012, marcând săptămâna trecută unicul gol al victoriei din jocul test cu Elveţia.

Devenit cel mai curtat fotbalist român din această vară, fotbalistul lui „U” Cluj trebuie să facă un pas important al carierei. Patronul Florian Walter îl vrea la Petrolul Ploieşti, iar Gigi Becali, finanţatorul Stelei a pus pe masă 1,8 milioane de euro pentru un transfer imediat (50 la sută din drepturile federative), în acelaşi timp însă talentatul fotbalist albaiulian este în vederile echipei spaniole Malaga.

*Impresari din toată Europa la meci

Conform cotidianului Prosport, amicalul cu Austria a însemnat pentru jucătorii lui Victor Piţurcă şi o şansă de a atrage privirile câtorva cluburi importante din Europa. Echipe precum VfL Wolfsburg, Juventus, Sampdoria, Hamburg sau Sporting Lisabona şi-au trimis reprezentanţii la amicalul Austria – România, pentru a culege date despre jucătorii pe care îi au în vedere. Probabil că cele mai multe nume sunt din naţionala Austriei, însă şi Victor Piţurcă are sub comandă câţiva jucători despre care au tot apărut informaţii că sunt în atenţia unor echipe din Europa de Vest. Printre ele, Cristi Tănase (s-a vehiculat chiar şi varianta Juventus), Tătăruşanu, Chiricheş sau Gicu Grozav.

*Steaua, Petrolul Ploieşti, Dinamo, FC Vaslui, „U” Cluj…

Atacantul care a debutat cu gol în nationala României şi a avut un excelent sezon de primăvară  nu a semnat contractul cu gruparea din Ploieşti, alături de ceilalţi jucători de la „U” Cluj, dar mutarea este dată drept sigură pe site-ul oficial al Petrolului. În momentul în care a fost cumpărat definitiv de la Standard Liege, Grozav a crezut că a semnat pe un singur an cu Universitatea Cluj, însă ulterior a aflat că a fost păcălit şi a semnat o înţelegere valabilă până în 2015. Nemulţumit de modul in care a fost tratat, Grozav anunţă că nu va merge la Petrolul alături de ceilalţi jucători. „Sub nicio formă nu va merge la Petrolul. A semnat pe un an şi s-a trezit că în contract erau trecuţi trei ani„, a anunţat unchiul lui Grozav, Cornel Ţălnar, zilele trecute, la gsptv.

Oficial, Florian Walter l-a declarat netransferabil pe Grozav, însă atacantul are în contract o clauză de reziliere în valoare de 3 milioane de euro. „Aşteaptă un transfer în străinătate, e singura şansa să progresezi!”, i-a zis Ţălnar lui Grozav. (H.D.M.)

Foto Prosport

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea