Rămâi conectat

Ştirea zilei

Gicu Grozav, la Karabukspor! „Tricolorul” și-a găsit echipă în Turcia, unde este legiune de români

Dan HENEGAR

Publicat

în

Gicu Grozav, internaționalul României și-a găsit echipă, urmând să evolueze în sezonul viitor în Turcia, la Karabukspor! Fotbalistul albaiulian în vârstă de 26 de ani a fost liber de contract după ce a încheiat conturile cu clubul Ahmat Groznîi (fostul Terek) și și-a dorit în mod expres o nouă aventură peste hotare, fiind la a treia experiență externă după cele din Belgia (Standard Liege) și Rusia (Terek).

*Carieră legată de „Țara Semilunei”

Gicu va pleca miercuri în Austria, unde se afla Karabukspor în cantonament, pentru a efectua vizita medicală, ajungând la un acord cu formația din Super Lig înființată în 1969. Înainte de accepta provocarea din Turcia, Grozav a fost curtat insistent de granzii din România, în urmă cu o săptămână vehiculându-se că va ajunge la Dinamo, însă purtătorul tricoului cu numărul „10” la echipa reprezentativă a preferat concretizarea unei piste externe.

La fel ca și Gabriel Torje, fostul său coleg de la Terek, Gicu a ajuns în această vară la echipa turcă ce a încheiat stagiunea anterioară pe locul 11, unde s-a format o adevărată legiune română, compusă din 7 jucători: Paul Papp, Valerică Găman, Iasmin Latovlevici, Cristian Tănase, Marius Alexe, Torje și Gicu Grozav.

În octombrie 2012, atacantul albaiulian Gicu Grozav a făcut meciul carierei pe arena „Şükrü Saracoğlu” din Istanbul, vârful în vârstă de 22 de ani marcând golul victoriei României în faţa Turciei, scor 1-0 (1-0), în preliminariile Campionatului Mondial din 2014, în fapt prima sa reușită într-o partidă oficială pentru România.

În această vară, Gicu Grozav a devenit finanțator, alături de Mihai Oancea, la Unirea Alba Iulia, echipa sa de suflet, intrând cu acte în regulă în clubul care l-a format ca și jucător.

Gicu Grozav este cel mai scump transfer din istoria Unirii Alba Iulia, fiind cedat în 2010 contra sumei de 350.000 de euro la Standard Liege, pentru ca în 2013 să fie achiziționat de Terek, de la Petrolul Ploiești, cu 2,1 milioane de euro!

20 selecții și 3 goluri a strâns în Echipa Națională Gicu Grozav

Palmares: Cupa Belgiei cu Standard Liege (2011), Cupa României cu Petrolul Ploiești (2013)

7 goluri a marcat Gicu Grozav pentru Akhmat Grozny, în cele 44 de prezențe bifate în toate competițiile celor două sezoane petrecute în Rusia. Două milioane de euro este cota lui Gicu Grozav, pe transfermarkt.de.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea