Rămâi conectat

Curier Județean

GHIDUL CANDIDATULUI la ADMITEREA în LICEU 2017: Calendarul, mediile ultimilor admiși în 2016, locuri disponibile și planul de școlarizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Alba a publicat ghidul candidatului pentru admiterea în învățământul liceal și profesional de stat pentru anul școlar 2016-2017, care conține planul de școlarizare, calendarul admiterii, numărul de locuri disponibile la unitățile liceale de învățământ din județul Alba, mediile ultimilor admiși în anul precedent, calculul mediei de admitere etc.

Click AICI pentru a descărca GHIDUL CANDIDATULUI 2017

Admiterea absolvenţilor clasei a VIII-a în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2017-2018 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2011-2012, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4.802/2010 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2011-2012.

Conform Calendarului admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2017—2018, repartizarea computerizată a absolvenților clasei a VIII-a în învățământul liceal de stat se face într-o singură etapă.

Candidații care au participat și au rămas nerepartizați în urma repartizării computerizate pot fi repartizați de către comisiile de admitere județene/a municipiului București pe locurile rămase libere, în perioada de rezolvare a situațiilor speciale.

Probele de aptitudini organizate pentru admiterea în anul şcolar 2017-2018 în liceele vocaţionale se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare şi structura probelor de aptitudini pentru admiterea în liceele vocaţionale, prevăzută în anexa nr. 3 la Ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 4.432/2014, cu modificările ulterioare.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%,  şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Click AICI pentru mai multe detalii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea