Rămâi conectat

Politică Administrație

Gheorghe Rotar: Blajul nu este pion în lupta politică!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Nu cred că este deloc exagerat, urmărind „evoluţia” în presa judeţeană a domnului Florin Roman, să îţi pui întrebarea dacă nu are ceva probleme? Nu financiare. Pe acestea le-a rezolvat surprinzător de repede şi de bine!… Pur şi simplu probleme…
Gândindu-mă că de prea multă vreme aşa se face politica de joasă speţă în România în campaniile electorale, vezi totuşi că omul este perseverent până la obstinaţie în dezinformările pe care le scrie, calculat în urmărirea interesului personal şi al celor pe care-i reprezintă. Sunt prea hârşâit în viaţa politică pentru a mai crede că domnul Florin Roman apără o convingere, cea liberală. El pur şi simplu apără doar o singură cauză. A interesului. Ce face pentru asta? Orice! Dezinformează, exagerează, minte.
Pentru că nu sunt omul care fuge de răspunsuri, dar şi pentru că informarea corectă a blăjenilor este deosebit de importantă, vă transmit următoarele informaţii care sper, domnule Roman, să vă scoată din confuzie.
1. Conform AJOFM Alba, municipiul Blaj are, la data de 29 februarie, 355 de şomeri înregistraţi, în condiţiile în care populaţia ocupată este de 9881 de persoane. Procentul la care faceţi în mod obsesiv referire este de asemenea unul denaturant şi este valabil întregii Văi a Târnavelor, cu o populaţie de 50.000 de locuitori şi include beneficiarii de venit minim garantat.
2. Unitatea Stratusmob există, este funcţională şi are 260 de angajaţi. Legat de Bergenbier, vreau să vă informez că sunteţi din nou în eroare. Bergenbier şi „Fabrica de malţ” sunt unul şi acelaşi lucru, o singură investiţie, un singur investitor, ultima fiind doar denumirea generică a unei secţii. Investitorul a decis în 2009 relocarea producţiei de bere la Ploieşti pe „fondul scăderii cererii pe piaţa berii din România” (vezi comunicatul oficial Interbrew). Strategia investiţională a producătorului de bere a presupus şi închiderea în 2007 a fabricii de bere de la Baia Mare şi, de asemenea, relocarea producţiei la Ploieşti. Nu voi face niciodată legătura între această strategie economică a concernului belgian cu primarul liberal de atunci al municipiului Baia Mare, Cristian Anghel. Sper că nici dumneavoastră nu o veţi face! Pot să afirm însă că regret plecarea independentă de activitatea mea a unui investitor de asemenea calibru şi că am depus cu succes diligenţe pentru a sprijini venirea altor investitori la Blaj.
3. Rezultatul „diplomaţiei comerciale” se vede la Blaj. Nu atât de către dumneavoastră de la Alba Iulia, cât de blăjeni, care mi-au fost întotdeauna alături în proiectul renaşterii Blajului.
4. Deşi ultima dumneavoastră întrebare frizează ridicolul şi este în totală antiteză cu realitatea, vreau să vă spun că unicele întârzieri pe care le-a suferit pe nedrept Blajul au fost cele cauzate de istoria sa, inclusiv în perioada relativ recentă.
În prezent, orice om onest poate vedea schimbările în bine ale Blajului, investiţiile, infrastructura modernizată şi poate simţi chiar suflul de reînnoire a comunităţii. De altfel, este suficient să îi consultaţi în legătură cu aceste realităţi tocmai pe colegii dumneavoastră liberali din Consiliul Local, cărora le mulţumesc public pe această cale pentru implicarea lor în proiectul nostru politic comun… Blajul! În ultimii ani, toate hotărârile din Consiliul Local Blaj au fost votate în unanimitate, indiferent de culoarea politică a consilierilor locali.
Închei întrebându-mă (fără a vă solicita un răspuns!) dacă tot ce se întâmplă la Blaj vă interesează sau pur şi simplu „Mica Romă” este doar un pion în „marea luptă” pentru sinecură.

Gheorghe Valentin ROTAR, primarul municipiului Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea