Rămâi conectat

Politică Administrație

Gheorghe Feneșer, din nou consilier județean după ce instanța a anulat ordinul prefectului privind încetarea mandatului și decizia de excludere din partid

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gheorghe Feneșer a revenit în funcția de consilier județean, în ședința ordinară de vineri, după ce Tribunalul Alba a anulat ordinul prefectului privind încetarea mandatului înainte de termen, iar la Curtea de Apel Alba Iulia s-a anulat decizia de excludere din partid.

Curtea de Apel Alba Iulia a anulat dispoziția 461 prin care a fost exclus din partid și fostul consilier județean Ioan Uțiu, însă în cazul acestuia se așteaptă decizia Tribunalului Alba privind suspendarea ordinului prefectului de încetare a mandatului.

Ioan Uțiu, Gheorghe Feneșer și Ladislau Koble (care a renunțat, ulterior, singur la funcții din CJ și partid) au fost excluși de conducerea centrală fiind acuzați că au votat cu Ion Dumitrel, candidatul PNL la președinția CJ Alba, în condițiile în care între PSD și ALDE existau anumite înțelegeri politice.

Cel mai probabil, judecătorii au ținut cont în decizia lor de faptul că votul exprimat de consilierii județeni a fost secret și nu se poate dovedi cum au votat aleșii ALDE. Pe de altă parte, votul lor nu ar fi avut nicio importanță în ecuația numirii președintelui CJ Alba deoarece PNL are majoritate covârșitoare, respectiv 19 mandate din 33.

Totodată, cei doi consilieri au depus contestație la decizia organizației centrale de excludere din partid, iar, potrivit ultimelor informații, nu au primit răspuns.

În altă ordine de idei, cei excluși au invocat că în Partidul Alianța Democraților și Liberalilor nu era niciun document care prevedea că trebuie să voteze candidatul PSD, ci doar recomandarea de a se face alianțe în unitățile administrativ-teritoriale în care partidele ar întruni majoritate.

O parte dintre cei trei au recunoscut, imediat după ședința în care a fost numit Dumitrel, că au votat candidatul PNL, explicând că votul lor este un cartonaș galben pentru organizația județeană PSD Alba, care nu a respectat anumite înțelegeri făcute în comune și orașe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea