Rămâi conectat

Sport

Gest inedit! La 49 de ani, Juhos Gábor aleargă pe traseul Cluj–Alba Iulia–Timișoara în memoria victimelor Revoluției din 1989

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Maratonistul Juhos Gábor are 49 de ani, locuiește în Budapesta și vrea să cinstească memoria victimelor Revoluției din decembrie 1989 prin parcurgerea unei curse de 330 de km, de la Cluj la Timișoara, via Alba Iulia.

Românul de etnie maghiară va ajunge la destinație în 18 decembrie și speră ca pe traseu să se alăture iniţiativei sale și alți oameni.

Motivația sa pentru acest gest  inedit este specială.

Evenimentele din decembrie 89 îi sunt încă vii în memorie, cu toate că nu a participat activ la manifestații.

Sportivul are la activ curse de maraton în mai multe orașe europene, însă traseul de acum are o semnificație specială. Faptul că nu a participat activ la manifestațiile din 1989, l-a determinat pe Juhos Gábor, 25 de ani mai târziu, să atragă în felul său atenția asupra sacrificiului făcut de cei care și—au pierdut viața pentru libertate.

„Noi, urmașii acelor oameni care au murit atunci pentru noi, suntem datori să facem așa ceva. Eu asta pot să fac și recomand să facă toată lumea ceva ce poate, ca să amintim despre ei, pentru că au murit mulți tineri ca noi să trăim într-o lume mai liberă (…)  Eram la Budapesta când a fost revoluția aici, așa că îmi este un pic rușine, dar asta a fost. Și ăsta e un motiv pentru care acum, puțin mai târziu, dar măcar să trăiască amintirea acestor oameni, eu fac ceea ce pot”, a afirmat maratonistul, citat de digi24.ro.

Destinația finală a cursei simbolice este Biserica Reformată din Timișoara.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea