Rămâi conectat

Ştirea zilei

George Ileană: Nu am mers să mă plimb în Brazilia, ci să câștig Campionatul mondial de șah – FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

  • Mentalitate de învingător

Elevul George Ileană, din clasa a VII-a A, de la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia a povestit marți, colegilor și jurnaliștilor, experiența trăită în Brazilia, în urma căreia a devenit Campion mondial la șah, categoria de vârstă 12-14 ani.

George Ileana sah01

Modest, respectuos dar mândru și conștient de valoarea trofeului obținut, George a rezumat experiența trăită în Brazilia, sub ochii plini de recunoștință ai colegilor, profesoarei diriginte, fostului învățător, respectiv directorului instituției de învățământ, Elena Ignat.

În semn de recunoștință George a primit un tort sub forma unei table de șah pe care era inscripționat mesajul, ”Pentru un campion mondial. Felicitări George”.

George Ileana sah01

El a jucat primele partide de șah la vârsta de patru ani, cu tatăl, bunicul și unchiul. În fiecare zi se antrenează cel puțin 2-3 ore, iar înainte de campionat, programul se prelungea la peste 4-5 ore.

George a stârnit zâmbetul pe buzele colegilor când a declarat că nu a mers în Brazilia la plimbare, ci pentru a câștiga marele trofeu.

George Ileana sah01

Elevul a concluzionat că la șah, nicio partidă nu seamănă cu alta.

În viitor și-ar dori să studieze Medicina.

Colegii au avut cuvinte de laudă la adresa noului campion:

”Este un băiat înțelegător, sociabil, putem să avem încredere în el. Este modest și un elev model”, a spus o colegă.

”Îl cunosc de 8 ani. Mă înțeleg foarte bine cu el. este un elev model și nu mă surprinde faptul că a ieșit Campion mondial”, a spus o altă colegă.

Campionatul s-a desfășurat în perioada 26 noiembrie – 4 decembrie 2014 în orașul Juiz de Fora situat la 189 km de Rio de Janeiro.

La doar 13 ani are în palmares numeroase trofee câștigate în țară și străinătate.

În prezent, elevul se pregătește cu profesorul Daniel Moldovan din Sibiu.

[nggallery id=2783]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Aparatură medicală de ultimă generație, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș: Ecograf performant, care permite investigațiile inclusiv la copii. Servicii medicale oferite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aparatură medicală de ultimă generație, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș: Ecograf performant, care permite investigațiile inclusiv la copii. Servicii medicale oferite Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia continuă investițiile în aparatură medicală de ultimă generație, pentru a asigura servicii medicale de cea mai înaltă calitate. Recent, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea